Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські пекарі підтвердили намір не підвищувати ціну на хліб простих рецептур до серпня 2016 року

Харківські пекарі підтвердили намір не підвищувати ціну на хліб простих рецептур до серпня 2016 року

Таку заяву 24 вересня зробив голова Національної асоціації промислового хлібопекарства Володимир Мисик.

«Пекарі Харківської області, а я є одночасно і головою Харківської обласної асоціації пекарів, гарантують непідняття ціни до серпня 2016 року», - підкреслив народний депутат Володимир Мисик в ході спільної прес-конференції з заступником голови ХОДА Марком Беккером і керівником хлібозаводу «Салтівський» Богданом Александровим.

Володимир Мисик також зазначив, що ціни на хліб простих рецептур зафіксовано й занесено до протоколу, який додається до Меморандуму, що був укладений за ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. Документ підписали аграрії регіону, виробники борошна, пекарі та керівництво ХОДА.

«Зафіксована і внесена до протоколу ціна на «Український хліб», «Цеглинка» (білий пшеничний з борошна 1 сорту) і батон простої рецептури вагою 0,5 кг. Це ті головні позиції, які випускаються усіма членами асоціації пекарів», - уточнив Володимир Мисик.

За його інформацією, відпускна ціна на пшеничний хліб з борошна першого ґатунку вагою 550 г на хлібозаводі «Кулиничівський» зараз становить 3,8 грн, на житньо-пшеничний хліб (700 гр) - 4,4 грн.

Богдан Александров уточнив, що хлібозавод «Салтівський» випускає на добу близько 18 тонн хлібу простої рецептури.

«За Меморандумом, підписаним з обласною адміністрацією, ми повинні випускати близько 10% обсягу хлібу простої рецептури на добу. На сьогодні ми випускаємо близько 15%. Незважаючи на те, що виробництво соціальних сортів хліба, як правило, є збитковим для підприємства, ми знайшли можливість не знижувати обсяги виробництва, а навіть збільшувати. При цьому зафіксували ціну на пшеничний хліб формовий «Орільський» (550 г) на рівні 3,72 грн, хліб житньо-пшеничний (700 г) - на рівні 4,32 грн», - повідомив Богдан Александров.

Марк Беккер також зазначив, що торгівельним точкам на сьогодні рекомендовано не допускати торгову націнку більше 2% на вартість хліба простих рецептур.