Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде реалізовано інноваційний проект із розвитку підприємництва

На Харківщині буде реалізовано інноваційний проект із розвитку підприємництва

Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

За її інформацією, Харківський національний економічний університет ім. Семена Кузнеця реалізовуватиме проект «Розвиток мережевої інфраструктури підтримки молодіжного інноваційного підприємництва на платформі Фаблаб». Для реалізації цього проекту університет пройшов конкурсний відбір Програми Європейського союзу «Еразмус+» за напрямом «Розвиток потенціалу вищої освіти».

«Обласна державна адміністрація активно працює над розширенням мережі співробітництва та залученням міжнародних партнерів для забезпечення сталого розвитку нашого регіону. Враховуючі той факт, що потенціал студентства Харківщини є одним з найпотужніших в Україні, серед наших основних завдань є підтримка інноваційних ідей активної молоді та створення платформи для ефективної співпраці влади, бізнесу та громадськості. Саме на це і спрямований цей проект, що відповідає світовим трендам розвитку креативної економіки», - підкреслила Юлія Світлична.

За її словами, впровадження проекту надасть можливість створити середовище, яке стимулюватиме інновації та інженерну творчість, розробити технічну платформу для прототипування ідей і винаходів, забезпечуючи розвиток підприємництва.

Довідка. Виконавче агентство з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) оголосило результати першого конкурсу 2015 р. Програми Еразмус+ за напрямом KA2: Розвиток потенціалу вищої освіти / Capacity Building in the Field of Higher Education.

Cеред 140 проектів, рекомендованих для фінансування Європейським Союзом, 10 проектів реалізуватимуться за участю українських університетів.

Загальна сума гранту, виділеного на реалізацію проекту «Розвиток мережевої інфраструктури підтримки молодіжного інноваційного підприємництва на платформі Фаблаб (Development of a network infrastructure for youth innovation entrepreneurship support on Fablab platforms)» складає € 571,271. Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця отримає € 62 225 на виконання проекту протягом трьох років. Серед учасників проекту є також університети та spin-off Фаблаби Великобританії, Бельгії, Іспанії, Данії, Португалії, Білорусі, мережа освітніх центрів Франції.