Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові пройде міжнародна конференція молодих вчених

В Харкові пройде міжнародна конференція молодих вчених

Провідною темою заходу є відновлення історичної пам’яті та збереження вітчизняного культурного надбання.

VI Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Пам’яткоохоронні традиції Слобожанщини» пройде в межах відзначення Днів Європейської Спадщини і присвячена 225-річчю від дня народження Петра Гулака-Артемовського (1790-1865), відомого українського поета, письменника, перекладача, професора історії і географії Харківського університету, з 1841 року - ректора університету.

Конференція відбудеться 24 вересня в головному корпусі Харківської державної академії культури (Бурсацький узвіз, 4).

Відкриття - о 10:00 в малій актовій залі (ауд. 23). На пленарному засіданні конференції будуть присутні представники різних наукових та громадських організацій, провідні вчені Харкова.

Фундаторами конференції є Департамент культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини, Харківська державна академія культури, Гродненський державний університет імені Я. Купали (Республіка Білорусь).

З 2011 року конференція проходить частково в режимі online.

В конференції беруть участь школярі, студенти, аспіранти, молоді вчені та досвідчені фахівці. Тематика наукових робіт дуже різноманітна – від загальних питань розвитку культури в краї, внеску в її формування окремих діячів, до аналізу конкретних об’єктів та пам’яток. Достатньо широкою є географія доповідачів. Крім студентів і вчених вищих навчальних закладів Харкова і Харківської області, її краєзнавців, в конференції беруть участь представники Республіки Білорусь (Гомель), Черкаської, Сумської областей та інших селищ, міст і районів братніх споріднених країн.