Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Меморіалі Слави вшанували подвиги партизанів

На Меморіалі Слави вшанували подвиги партизанів

В урочистому покладанні квітів з нагоди Дня партизанської слави взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Квіти на Меморіалі Слави поклали представники керівництва області, духовенства та громадськості.

За інформацією Михайла Черняка, в Харківській області залишилося близько 60 осіб, які брали участь у партизанському русі під час Другої Світової війни.

«Партизанів у регіоні залишилися одиниці. Ми їх знаємо поіменно. Партизанський рух в ті часи надавав колосальний опір ворогові, який захоплював нашу країну. Ми шануємо цих людей. Ми хочемо показати їм, що які б не були зараз події в Україні, розвиток нашої країни і суспільства в цілому, історія залишається історією, а подвиги цих людей залишаються подвигами. Ми їх цінуємо і шануємо. І висловлюємо величезну подяку за те, що вони зробили в свій час», - сказав Михайло Черняк.

Покласти квіти до Меморіалу Слави прийшла 88-річна мешканка блокадного Ленінграду Марина Котляренко. Жінка згадує: воєнний час і життя в обложеному місті не забуде ніколи. У 17 років вона брала участь у боях за Ленінград і отримала бойову нагороду. Медаль випустили самі мешканці блокадного міста.

«Партизанам було не легше ніж нам, блокадникам. Може, навіть ще важче. Це були героїчні люди. Якби не партизани, може, війна тривала б ще не один рік», - зазначила Марина Котляренко.