Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співвласники приватних будинків зможуть отримувати субсидії найближчим часом

Співвласники приватних будинків зможуть отримувати субсидії найближчим часом

Про це повідомив т.в.о. заступника голови ХОДА Вадим Глушко під час особистого прийому громадян, який пройшов 22 вересня.

Більшість з тих, хто прийшов на прийом, зверталися за допомогою у вирішенні соціальних питань: в оформленні субсидій, отриманні путівок в пансіонати та інші спеціалізовані медустанови.

Так, вирішити питання з оформленням субсидії попросив пенсіонер зі Змієва. Він володіє половиною приватного будинку і не може отримати допомогу в оплаті комунальних послуг, оскільки господар другої половини вже оформив субсидію за адресою спільного дому.

«Ми отримуємо багато скарг від мешканців області, які зіткнулися з такою ж проблемою, - розповів Вадим Глушко. - Ми звернулися до Міністерства соціальної політики з цього питання. За нашою інформацією, буквально протягом двох тижнів до законодавства будуть внесені зміни, які дозволять оформляти субсидії всім співвласникам приватних будинків».

Серед тих, хто прийшов на прийом, була пенсіонерка з Харкова, яка попросила Вадима Глушка допомогти з направленням до геріатричного пансіонату. Вона розповіла про те, що постраждала від шахраїв, які пообіцяли влаштувати її до пансіонату за певну плату.

«Ні в якому разі не зв'язуйтеся зі сторонніми людьми. З усіх соціальних питань звертайтеся до управління соцзахисту - там працюють люди, які вам обов'язково допоможуть», - підкреслив Вадим Глушко, пообіцявши жінці влаштувати її в один з найкращих закладів області.

Усі, хто прийшов на прийом, отримали, за необхідністю, консультації керівників профільних підрозділів ХОДА.