Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Новоолександрівка Сахновщинського району відкрився дитсадок

У селі Новоолександрівка Сахновщинського району відкрився дитсадок

Власного дошкільного закладу в населеному пункті не було останні 15 років.

Червону стрічку на вході до відновленої будівлі Новоолександрівського дитячого садка перерізала заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Тепер тут розмістяться дві групи. Приміщення розраховане на 40 малюків, у даний момент до дитсадку набрали 30 дошкільнят.

«За дорученням Президента України перед нами стоїть завдання розвивати освіту та науку. Ані складна економічна ситуація в країні, ані війна на сході України не можуть бути виправданням для повільного просування реформ, і ми робимо все для того, щоб освіта та наука в Харківській області розвивалися, - підкреслила Юлія Світлична. - Ми почали перетворення з віддалених територій, на які раніше завжди не вистачало фінансування, і де завжди був дуже обмежений бюджет. Завдяки фінансовій децентралізації місцеві бюджети наповнилися додатковими ресурсами, і за рахунок цих вільних коштів у нас тепер є можливість, в тому числі - відкривати нові дошкільні установи у віддалених районах Харківської області».

Мешканці Новоолександрівки, що взяли участь у відкритті нового дитсадка, розповіли, що дошкільний заклад функціонував тут до 2000 року. Після садок закрили, будівля поступово приходила до непридатного стану, а мешканцям доводилося возити малюків у сусідні села. Юлія Світлична зазначила, що з відкриттям двох нових груп потреба малечі Новоолександрівки у дошкільній освіті повністю забезпечена.