Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські рятувальники - приклад і еталон для колег з інших регіонів. Ігор Райнін

Харківські рятувальники - приклад і еталон для колег з інших регіонів. Ігор Райнін

17 вересня голова Харківської обласної адміністрації взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня рятувальника.

Вітаючи особовий склад обласного управління ДСНС з професійним святом, Ігор Райнін подякував їм за самовіддану роботу.

«Рятувальник - це не стільки професія, скільки покликання. Це ваш вибір, і вибір благородний. Я впевнений, що професія рятувальника поряд з професією лікаря - найблагородніші, адже ви рятуєте людей, - підкреслив голова ХОДА. - Люди чекають вас тоді, коли їм страшно, коли їм загрожує небезпека. І ви рятуєте тих, хто потребує допомоги, часто, ризикуючи власним життям. І це не просто ваш обов'язок, це ваше покликання і життєве кредо. Без цього відчуття в серці ваша праця не була б професійною. А я впевнено і вкрай щиро заявляю: в Харківській області рятувальники дуже професійні. Наші рятувальники - приклад і еталон для колег з інших областей. Безумовно, там працюють такі ж професійні та патріотичні люди. Але на долю харківських рятувальників за останні півтора року припали такі випробування, з якими раніше ніхто ніколи в нашій країні не стикався».

Ігор Райнін зазначив, що багато питань сьогодні обласна адміністрація вирішує в тісній співпраці з ДСНС: це і робота в зоні АТО, і непроста робота з переселенцями. Нові виклики очікують як керівництво області, так і рятувальників напередодні опалювального сезону. Але голова ХОДА висловив упевненість в тому, що спільними зусиллями всі труднощі вдасться подолати.

Начальник ГУ ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв подякував Ігорю Райніну за привітання і за ту допомогу, яку Харківська облдержадміністрація надає службі.

«Ми вдячні за підтримку обласного керівництва, і, зі свого боку, обіцяємо, що не підведемо, - запевнив Олександр Волобуєв. - Сьогодні до нашої держави прийшла біда. Ще півтора року тому ніхто не міг навіть припустити, які завдання нам доведеться виконувати. Це і участь у АТО, і робота з переселенцями, і будівництво модульного містечка для них, і доставка гуманітарних вантажів в зону АТО, і розмінування звільнених територій, і будівництво фортифікаційних споруд. Всі ці завдання були виконані на «відмінно». І надалі ми будемо виконувати свої обов'язки по максимуму».

У ході святкових заходів Ігор Райнін вручив кращим співробітникам ДСНС грамоти та подяки ХОДА.

За вагомий особистий внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, сумлінне виконання службових обов’язків і з нагоди Дня рятувальника Почесні грамоти обласної державної адміністрації отримали:

- начальник відділу персоналу Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, підполковник служби цивільного захисту Святослав Королюк;

- начальник відділу телекомунікацій, інформаційних технологій та системи «112» Головного управління ДСНС України у Харківській області, підполковник служби цивільного захисту Олексій Гаєвський.

За сумлінне виконання службових обов’язків, високий рівень професійної майстерності, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів і з нагоди Дня рятувальника Почесну грамоту обласної державної адміністрації отримав начальник курсу факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України, підполковник служби цивільного захисту Євген Слепужніков.

Подяки голови обласної державної адміністрації отримали:

- водій автотранспортних засобів автомобільного відділення групи забезпечення частини забезпечення та обслуговування Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України Микола Маяцький;

- командир відділення 59-ДПРЧ м. Валки Головного управління ДСНС України у Харківській області, старший прапорщик служби цивільного захисту Ярослав Клименко;

- старший водій 28-ДПРЧ м. Ізюма Головного управління ДСНС України у Харківській області, прапорщик служби цивільного захисту Сергій Коломацький;

- начальник 49-ДПРЧ м. Мерефи Головного управління ДСНС України у Харківській області, підполковник служби цивільного захисту Олександр Пащенко;

- завідувач пунктом (навчально-консультаційним у м. Ізюмі) Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області Олексій Кантор.

Більше фото