Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвивати інфраструктуру районів потрібно спільними зусиллями влади та місцевого бізнесу. Євгеній Шахненко

Розвивати інфраструктуру районів потрібно спільними зусиллями влади та місцевого бізнесу. Євгеній Шахненко

18 вересня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян.

Більшість з тих, хто прийшов на прийом, зверталися з питань інфраструктури та ЖКГ.

Так, мешканець Богодухівського району попросив заступника голови ХОДА допомогти у завершенні будівництва газопроводу «Дмитрівкагаз».

«В області чимало таких об'єктів, і сьогодні ми намагаємося вирішувати цю проблему спільно з районним керівництвом та представниками бізнесу, - розповів Євгеній Шахненко. - Таким чином нам вдалося добудувати газопровід у Приколотному Великобурлуцького району: гроші виділили з обласного, районного, селищного бюджетів, підключилося місцеве підприємство». Заступник голови ХОДА пообіцяв звернутися до керівництва Богодухівського району з тим, щоб добудувати газопровід спільними зусиллями, підключивши місцеве сільгосппідприємство.

Ще одна мешканка Богодухівського району прийшла на прийом з проханням допомогти в ремонті ділянки дороги в селі Ріпки. У питанні ремонту доріг, вважає Євгеній Шахненко, слід діяти за тим же принципом: вкладати кошти з різних джерел. Заступник голови ХОДА пообіцяв посприяти тому, щоб дорогу відремонтували вже цього року.

Крім того, за допомогою до заступника голови ХОДА звернулися групи харків'ян, які придбали квартири в якості інвесторів - на стадії будівництва. Будівництво на цих об'єктах фактично було заморожене, і люди, які повністю виплатили вартість житла, вже кілька років не можуть отримати свої квартири.

Євгеній Шахненко зазначив, що проблема довгобудів актуальна для всієї України, і сьогодні на рівні керівництва країни розробляють механізм, який дозволить передавати недобудови, що належать компаніям-банкрутам, в комунальну власність, а після - у власність співвласників будинків.

«Поки цей механізм розробляється, вам необхідно звертатися до правоохоронних органів, до суду, - рекомендував Євгеній Шахненко. - Ми, зі свого боку, надамо допомогу - зокрема, сприятимемо тому, щоб представники громадськості брали участь у роботі інспекції ДАБК на таких об'єктах».

Всі, хто прийшов на прийом до Євгенія Шахненка, отримали, за необхідності, консультації керівників відповідних департаментів та управлінь ХОДА.