Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жінки-підприємці на форумі в Харкові діляться досвідом та історіями успіху

Жінки-підприємці на форумі в Харкові діляться досвідом та історіями успіху

У відкритті форуму «Українки в бізнесі: власна справа - розвиток і успіх» взяла участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«Я вітаю вас у Харківській області, де кожен 10-й мешканець займається підприємництвом. У нас дійсно налагоджена ця сфера, і досить багато ініціативних та ідейних людей», - підкреслила Юлія Світлична, звертаючись до учасниць форуму жіночого підприємництва.

Заступник голови облдержадміністрації розповіла про те, що робить керівництво області для розвитку малого та середнього бізнесу в регіоні і для просування інтересів харківських підприємств на міжнародній арені.

«4 вересня в Харкові ми провели Міжнародний економічний форум, на який зібралося 17 міжнародних представництв, у тому числі посли США, Канади та Нідерландів в Україні. Нашими досягненнями стало підписання двох меморандумів - з торговими палатами США і Канади. Також ми за два дні до форуму підписали Меморандум з Торговою палатою Австралії», - нагадала Юлія Світлична.

Вона також відзначила реформи, які впроваджуватимуться в Харківській області. Зокрема, реформу поліції та запуск «Електронного уряду».

«Ми також плануємо реформувати роботу митниці. Вже знайшли представників Великобританії - компанію Adam Smith, яка має достатньо глобальні позиції на міжнародному ринку. Вони готові безкоштовно надати нам всю базу - матеріальну, технічну та електронну. Для того, щоб запустити цей проект, необхідне узгодження з Кабінетом міністрів. Думаю, ми вирішимо це питання, і вже до кінця року будемо запускати пілот у реформуванні митниці», - повідомила заступник голови ХОДА.

Під час відкриття форуму також виступив Радник з економічних питань Посольства США в Україні Вільям Лейтінен. Він зазначив, що це вже п'ятий подібний захід, який проходить за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки.

«Жінки допомагають реформувати Україну, особливо, в таких секторах як економічний, фінансовий, банківський. Я бачу, як ці реформи допомагають Україні наблизиться до європейського майбутнього. А Харків - це регіон, який йде в авангарді впровадження реформ в Україні. США хочуть підтримати ваші зусилля, в тому числі жінок, які хочуть розвивати свій бізнес», - зазначив Вільям Лейтінен.

Практичний форум для жінок-підприємців триватиме два дні. У заході беруть участь представниці Харківської, Чернігівської, Полтавської, Сумської, Кіровоградської, Дніпропетровської областей України, а також підприємниці зі звільнених територій Донецької та Луганської областей. У програмі форуму - панельні дискусії, тренінги та майстер-класи, в ході яких обговорюватимуться актуальні питання ведення бізнесу, його просування на міжнародному ринку, підбору персоналу, маркетингу тощо.

Більше фото