Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зміївська ТЕС працюватиме в нормальному режимі протягом усього опалювального сезону

Зміївська ТЕС працюватиме в нормальному режимі протягом усього опалювального сезону

Про готовність теплопостачальних підприємств регіону до зими їх керівники доповіли 16 вересня на засіданні колегії ХОДА.

За інформацією директора Зміївської ТЕС Ігоря Бабенка, електростанція активно поповнює запаси палива.

«На сьогоднішній день запаси вугілля на ТЕС складають 37,5 тис. тонн. З них 15 тис. тонн було завезено на минулому тижні. Ще 20 тис. тонн вугілля з Росії - вже на шляху до станції, - розповів Ігор Бабенко. - Також наприкінці листопада ми очікуємо першу поставку вугілля антрацитної групи з Африки - 160 тис. тонн. Крім того, у нас є договори на поставку близько 185 тис. тонн вугілля з Росії».

Також на станції є запаси мазуту, який використовуватимуть як підсвіточне паливо, якщо запасів вугілля буде недостатньо.

«Наявних запасів і того вугілля, яке на підході, нам точно вистачить до кінця року. Але з урахуванням домовленостей, ми впевнені, що зможемо нормально функціонувати протягом усього опалювального сезону», - зазначив директор електростанції.

За словами Ігоря Бабенка, один енергоблок Зміївської ТЕС планують запустити в перших числах жовтня. Його потужностей достатньо, щоб забезпечити теплом селище Комсомольське, в якому проживають більше 15 тисяч мешканців.

За інформацією керівника ТЕЦ-2 «Есхар», на сьогоднішній день на електроцентралі зберігається майже 6 тис. тонн вугілля. У підприємства підписані 4 контракти на постачання вугілля з Донбасу і 2 контракти з російськими постачальниками. Завдяки цим домовленостям щомісяця на електроцентралі буде 45-47 тис. тонн вугілля - такої кількості достатньо для стабільної роботи підприємства.

Як повідомив представник ТЕЦ-5, перший, другий і третій енергоблоки підприємства готові до запуску. Проблемне питання для ТЕЦ-5 - недостатні запаси резервного палива, мазуту. Сьогодні на складах підприємства зберігається 6720 тонн мазуту, необхідно закупити ще 11 тис. тонн. Придбати мазут підприємство зможе в двох випадках: якщо ДП «Енергоринок» погасить свої борги перед ТЕЦ або за рахунок зміни тарифу.

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін пообіцяв, що керівництво області підключиться до вирішення цього питання.

«Ми підготуємо офіційний лист на Міністерство з проханням вплинути на погашення боргу «Енергоринку» перед ТЕЦ-5. Я повністю підтримую вас у цьому питанні і особисто звернуся до вищого керівництва, щоб допомогти вирішити проблему», - пообіцяв Ігор Райнін.

Більше фото