Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожники області запасаються сіллю до зими

Дорожники області запасаються сіллю до зими

Як Служба доріг Харківської області готується до роботи в зимовий період, розповів її начальник Євген Зражевець.

У ході засідання колегії ХОДА голова облдержадміністрації Ігор Райнін зазначив, що, незважаючи на недостатнє фінансування та складні умови роботи, Служба автодоріг повинна виконувати свої обов'язки та забезпечити безаварійний проїзд по Харківській області взимку.

«Складнощі з фінансуванням очевидні, й причини їх теж зрозумілі. Але це не означає, що керівники можуть вважати ці труднощі індульгенцією за своє нехлюйство. Техніка та аварійні служби повинні бути готові до роботи в зимовий час», - підкреслив голова ХОДА.

За інформацією Євгена Зражевця, на даний момент запаси піщано-сольових сумішей в області становлять 50% від запланованої кількості, запаси солі - 20%. Він повідомив, що Служба автомобільних доріг у Харківській області уклала договір з київським дистриб'ютором «Артемсолі» на поставку 20 вагонів солі, які прибудуть до області протягом 3-5 днів. Тоді рівень забезпеченості регіону сольовими сумішами становитиме 65%.

«У нас складені графіки заготовок, визначені відповідальні люди, готується техніка. Ми не допустимо збою в експлуатації автомобільних доріг в зимовий час», - запевнив начальник Служби автомобільних доріг.

Також Євген Зражевець зазначив, що на сьогоднішній день з 300 доріг, якими проходять шкільні маршрути, відремонтовано близько 65%.

«Там проведено ямковий ремонт, який дозволяє комфортно проїхати автобусу», - пояснив фахівець.

Він відзначив райони, які беруть фінансову участь в облаштуванні шкільних маршрутів. Серед них - Балаклійський, Харківський, Дергачівський, Богодухівський, Краснокутський, Зміївський та Коломацький райони.

Більше фото