Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Демобілізовані учасники АТО стануть тестувальниками програмного забезпечення

Демобілізовані учасники АТО стануть тестувальниками програмного забезпечення

10 вересня на базі креативного простору «IT Hub NURE» у Харківському національному університеті радіоелектроніки почалися заняття для учасників проекту «IT-рекрут».

Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

У рамках проекту демобілізовані воїни АТО освоюють спеціальність «Тестування програмного забезпечення» з можливістю подальшого працевлаштування.

«Проект «IT-рекрут», ініційований обласною державною адміністрацією, отримав широку підтримку з боку волонтерського руху, організацій ветеранів АТО, а також патріотично налаштованих IT-компаній. Одним з ключових аспектів проекту є не просто навчання конкурентоспроможної і затребуваної спеціальності, але і реальне сприяння в працевлаштуванні. Це важливий крок на шляху ресоціалізації тих, хто зі зброєю в руках захищав нашу країну. Це найменше, що ми можемо для них зробити», - підкреслила Юлія Світлична.

Заступник голови облдержадміністрації зазначила, що проект реалізується на волонтерських засадах за підтримки Харківського національного університету радіоелектроніки, Харківського обласного союзу «Молодіжні ініціативи» та низки харківських IT-компаній. Координатором проекту від ХОДА виступає Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону.

Довідка. Для участі в першому наборі було відібрано 32 слухача. Учасники проекту проходитимуть навчання протягом 2,5 місяців, тричі на тиждень. Навчання проводять як викладачі університету радіоелектроніки, так і фахівці IT-компаній.