Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Селище Приколотне газифікують до початку опалювального сезону

Селище Приколотне газифікують до початку опалювального сезону

Про завершення будівництва газопроводу до населеного пункту у Великобурлуцькому районі повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

«Відповідно до Програми економічного та соціального розвитку Харківської області на 2015 рік в третій декаді серпня розпочалося будівництво третьої черги газопроводу високого тиску від селища Великий  Бурлук до котельні Приколотнянського олійноекстракційного заводу. На сьогоднішній день ведуться земельні роботи, випробовується газопровід високого тиску. Всі будівельні матеріали закуплені у необхідній кількості», - розповів Євгеній Шахненко.

За його словами, об’єкт планується ввести в експлуатацію до початку опалювального періоду.

На будівництво останньої, третьої, черги газопроводу довжиною 1200 м витрачено 1 млн 200 тис грн. З них 400 тисяч виділено з обласного бюджету, по 150 тисяч - з районного та селищного бюджетів. 500 тис. грн – кошти Приколотнянського ОЕЗ.

За інформацією Департаменту капітального будівництва ХОДА, будувати газопровід до Приколотного почали ще у 2011 році за кошти НАК «Нафтогаз України». Загальна довжина газопроводу складає більше 20 км. Але будівництво зупинилося у 2013 році, коли НАК припинив фінансування.

Як розповіли у Великобурлуцькій РДА, по селищу розводку газопроводу зробили в минулому році. Тепер, завдяки завершенню будівництва газопроводу високого тиску, систему нарешті введуть в експлуатацію. 30 будинків одразу підключать до постачання: їх власники  вже мають необхідне газове приладдя. Інші мешканці – в селищі понад 700 домогосподарств – будуть підключатися поступово, оскільки ще не підготувалися.

«Після того, як в 2013 році роботи з газифікації зупинилися, люди перестали сподіватися, що до села коли-небудь все ж доведуть газопровід, тому не готувалися. Як тільки люди обладнають домівки газовими котлами та іншим необхідним приладдям, їх одразу будуть підключати до газопостачання», - розповіли у райдержадміністрації.