Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зарплати та пенсії вдалося підвищити завдяки грамотному розподілу фінансів. Петро Порошенко

Зарплати та пенсії вдалося підвищити завдяки грамотному розподілу фінансів. Петро Порошенко

Президент дав інтерв'ю українським телеканалам.

Глава держави наголосив, що сьогодні влада створює необхідну фінансову основу для того, щоб забезпечити гідні умови життя громадян.

«Наша позиція абсолютно принципова: ми маємо забезпечити проведення таких кроків, які дозволять нам мобілізувати, сконцентрувати, накопичити кошти, зароблені в Україні. Вже зроблені перші кроки, сформований відповідний резерв. Це дозволило з початком осені збільшити розмір мінімальної пенсії, заробітної плати для працівників бюджетної сфери та прожиткового мінімуму в Україні», - зазначив Президент.

За його словами, підвищення соціальних стандартів залишатиметься першочерговим завданням влади, незважаючи на існування інших фінансових потреб держави.

«Люди мають побачити, переконатися, що держава робить все можливе для того, щоб спрямувати перші зароблені гривні на забезпечення підтримки соціальних стандартів», - підкреслив Петро Порошенко.

Він також зазначив, що з 1 січня соціальні стандарти знову підвищать.

Говорячи про політику щодо виплати субсидій, Президент підкреслив, що ніхто в Україні не має сплачувати за комунальні послуги  більше 10% доходу.

«Платіжки на сьогоднішній день не є загрозою добробуту. Оформіть субсидію. Зробіть ті кроки, які дозволять державі спрямувати вам 24 мільярди, які сьогодні передбачені на субсидії», - наголосив Петро Порошенко.

Він також виділив ще один державний пріоритет - безпеку і обороноздатність держави. Президент повідомив, що рівень грошового забезпечення українських воїнів суттєво збільшиться, особливо тих, хто хоче перейти на контракт.