Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські спортсмени повернулися з перемогами з всеукраїнських змагань

Харківські спортсмени повернулися з перемогами з всеукраїнських змагань

На чемпіонаті України з важкої атлетики та молодіжному чемпіонаті України з тхеквондо, які пройшли на минулому тижні, спортсмени Харківщини здобули право представляти країну на міжнародних змаганнях.

12-13 вересня у Львові відбувся чемпіонат України з тхеквондо ВТФ серед молоді, в якому взяли участь близько 140 спортсменів з 14 областей України.

Спортсмени Харківської області здобули на змаганнях 16 медалей: 3 золоті, 7 срібних та 6 бронзових.

Чемпіонкою України у вазі до 53 кг стала Кароліна Купріянова. «Золото» у ваговій категорії понад 87 кг здобув Данило Ігнатій. Бронзовий призер молодіжного чемпіонату Європи Дмитро Карунік підтвердив на чемпіонаті України реноме найсильнішого у вазі до 68 кг, перемігши у фіналі ще одного спортсмена з Харківської області Василя Жупійова, який став віце-чемпіоном країни.

За підсумками чемпіонату буде сформована збірна команда України, яка з 19 по 22 листопада в столиці Румунії, Бухаресті, битиметься за медалі молодіжного чемпіонату Європи.

Також три золоті медалі привезли спортсмени Харківщини з чемпіонату України з важкої атлетики, що з 8 по 12 вересня проходив у Хмельницькому. Чемпіонат, приурочений до 120-річчя заснування важкої атлетики в Україні, зібрав понад 300 важкоатлетів з 23 областей.

За підсумками змагань спортсмени Харківської області вибороли три золоті, дві срібні та одну бронзову медалі. В змаганнях серед чоловіків перемогу в ваговій категорії до 77 кг здобув Сергій Кругленко, який у сумі двоборства підняв вагу 310 кг (133 у ривку та 177 кг у поштовху). Ігор Конотоп здобув «золото» у вазі до 85 кг, піднявши у сумі двоборства вагу 349 кг (156 кг у ривку та 193 кг у поштовху). Ще одне «золото харківські спортсмени здобули в змаганнях серед жінок. Ірина Деха у вазі понад 75 кг підняла в сумі двоборства 244 кг - 116 у ривку та 128 у поштовху.

За підсумками цих змагань буде сформовано збірну України, яка з 20 по 29 листопада у Хьюстоні, США, змагатиметься на чемпіонаті світу з важкої атлетики.