Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми готові розділяти не тільки перемоги наших спортсменів, але і їх потреби. Ігор Райнін

Ми готові розділяти не тільки перемоги наших спортсменів, але і їх потреби. Ігор Райнін

Голова Харківської облдержадміністрації та обласної організації НОК України Ігор Райнін привітав кращих спортсменів області з нагоди їх професійного свята.

«Сьогодні у нашого регіону - кращі показники в країні: 161 медаль на чемпіонатах і кубках світу та Європи - вищих спортивних змаганнях. Ми щиро пишаємося нашими спортсменами і готові бути поруч не тільки в хвилини перемог, а й тоді, коли їм потрібна допомога. Це наша принципова позиція», - підкреслив Ігор Райнін, відкриваючи урочистий прийом з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

У заході також взяли участь заступник міністра у справах молоді та спорту Ігор Гоцул, заступник голови ХОДА Михайло Черняк та директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко.

Керівник ХОДА привітав спортсменів з професійним святом і запевнив, що Харківська облдержадміністрація робитиме все, щоб не просто утримати кращих спортсменів на батьківщині, а й гідно віддячити їм за заслуги.

«Наші спортсмени - дуже патріотичні люди. Різні країни пропонують їм дуже вигідні умови, але вони виступають за Україну і підтримують її міжнародний імідж. Тому ми будемо підтримувати їх - як морально, так і матеріально. Крім того, ми плануємо привести до ладу матеріально-технічну базу наших спортзакладів, будемо відроджувати баскетбольну команду. І, звичайно, особливу увагу будемо приділяти нашим малюкам, яким належить у майбутньому прославляти Харківщину і Україну на спортивних аренах світу», - сказав Ігор Райнін.

Вітаючи спортсменів Харківщини, Ігор Гоцул відзначив, що наш регіон займає лідерські позиції в українському спорті завдяки зусиллям обласного керівництва.

«У Харкові завжди були серйозні спортивні традиції, але ті перетворення, які відбуваються в регіоні зараз, викликають особливу повагу, - підкреслив заступник міністра. - Сьогодні областю керують люди, які розуміють значення спорту і фізкультури для регіону. Завдяки політиці обласної адміністрації та її керівника Ігоря Райніна, Харківська область - лідер в Україні по збільшенню спортивного бюджету. І, безумовно, це сприяє спортивним досягненням, адже на міжнародних змаганнях Харківщину представляють найбільш укомплектовані та сильні команди».

У ході урочистого прийому Ігор Райнін нагородив кращих спортсменів Харківської області, володарів медалей міжнародних змагань та їх тренерів почесними грамотами та подяками Харківської облдержадміністрації. Також спортсмени та їх наставники отримали від голови ХОДА грошові винагороди. Крім того, в подарунок від облдержадміністрації спортсменам передали спортивний інвентар.

Від імені тренерів на урочистому прийомі виступила заслужений працівник фізичної культури і спорту, заслужений тренер України з фехтування Ірина Одокієнко.

«Ми вдячні за допомогу ХОДА і особисто Ігорю Райніну. Сьогодні нам допомагають із поїздками на змагання, кращі спортсмени отримують щомісячну стипендію. Вперше за багато років ми отримали спортивний інвентар, який дуже складно придбати. Від колег з інших областей ми знаємо, що у них такої підтримки немає, - зазначила Ірина Одокієнко. - Зі свого боку, ми обіцяємо, що докладемо максимум зусиль, щоб на міжнародних аренах український прапор піднімався якомога частіше».

Більше фото