Харківські короваї отримали «золото» міжнародного турніру кондитерів
З 8 по 11 вересня в Мінську в рамках 11-ї міжнародної спеціалізованої виставки «Хлібна і кондитерська справа-2015» проходив Міжнародний чемпіонат кондитерського мистецтва.
Тут були представлені роботи з карамелі, пастилажу, композиції з цукрових квітів, арт-клас з тіста та борошняних виробів.
Із своїми кондитерськими виробами у чемпіонаті брала участь команда викладачів та студентів Харківського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету.
«Наша команда з п’яти чоловік спекла два короваї з дріжджового тіста. Прикраси також робили самі - прісним тістом. Ці короваї і відзначили судді чемпіонату», - розповіла викладач дисципліни «Технологія приготування кулінарних виробів» ХТЕК КНТЕУ Віра Процик.
Колегія журі складалася з професіоналів з різних куточків світу: Драгіца Лукін (Хорватія), Марія Шрамко (Ісландія), Олена Сучкова (Росія), В’ячеслав Совенко (Україна).
Харківська команда була нагороджена золотою медаллю.