Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент привітав харків’ян - переможців міжнародних учнівських олімпіад

Президент привітав харків’ян - переможців міжнародних учнівських олімпіад

Петро Порошенко назвав молодих людей «молодою інтелектуальною надією нашої країни, з якої починається відродження держави».

Зустріч з переможцями міжнародних учнівських олімпіад 2015 року з основних предметів відбулася у Залі державних заходів Адміністрації Президента, де зазвичай відбуваються найважливіші наради та зустрічі. Серед запрошених були й харків’яни – четверо студентів університету імені Каразіна.

Президент зазначив, що учні, багато з яких вже встигли стати студентами вишів, гідно представили і себе, і країну завдяки кропіткій праці. «Ви демонструєте світові, що українці – надзвичайно талановитий, працелюбний і інтелектуальний народ. Ваш талант і праця доводять світу, що європейське майбутнє України набуває реальних обрисів», – зазначив Глава держави.

Президент висловив особливу подяку вчителям, батькам і наставникам, які передають свій досвід, всіляко допомагають у розвитку здібностей дітей, орієнтують у можливостях для подальшої самореалізації.

«Попри складні часи, які випали на наше життя та долю нашої Батьківщини, держава дбає та продовжуватиме дбати про достойну винагороду за ваші досягнення», – наголосив Петро Порошегко, зазначивши, що переможці та учасники міжнародних учнівських олімпіад приймаються на пільгових умовах до вищих навчальних закладів України, для них встановлені стипендії Президента України.

«Вся країна пишається вами, наша держава, яка зараз робить надзвичайно важливі реформи – реформи, які будують у нас європейську державу, які створюють усі необхідні критерії для того, щоб вже через 6-8 років ми мали усі підстави щоб звертатися з заявкою про членство в Європейському Союзі. Ви дуже потрібні Україні, ваш розум, ваші успіхи, ваші знання, винаходи, ваше завзяття і патріотизм. Україна вас дуже цінує і чекає реалізації величезного потенціалу, який ви маєте», - сказав Президент.

Довідка. Міжнародні учнівські олімпіади проводяться щороку в різних країнах світу з основних предметів: математики, фізики, географії, історії, біології. Команди України беруть в них участь починаючи з 1993 року. Традиційно команди України займають високі позиції – в першій двадцятці, а з деяких предметів, зокрема, математики та фізики, українці завжди потрапляють у першу десятку серед усіх команд світу. У 2015 році серед 28 учасників міжнародних олімпіад вибороли призові місця 26 учнів, з них дві золоті медалі - з математики, 14 срібних та 10 бронзових - з природничих та точних наук.