Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Департамент містобудування та архітектури ХОДА погодив близько 100 дозволів у рамках роботи дозвільного центру

Департамент містобудування та архітектури ХОДА погодив близько 100 дозволів у рамках роботи дозвільного центру

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко.

«Харків - одне з перших міст України, де був організований Центр надання адміністративних послуг, завдяки якому вдається уникнути перешкод та корупції при здійсненні господарської діяльності та зробити прозорим процес отримання дозвільних документів», - зазначив Євгеній Шахненко.

Активну участь у роботі центру бере Департамент містобудування та архітектури ХОДА. Як розповів його директор - головний архітектор області Михайло Рабінович, співробітники департаменту регулярно надають консультації клієнтам центру.

«Наші фахівці, зокрема, погоджують проекти землеустрою, попередньо перевіривши їх на відповідність законодавству в пам’ятникоохоронній сфері. Також ми перевіряємо відповідність законодавству дозволів на розміщення зовнішньої реклами в Харкові, особливо, в історичній частині міста. Крім того, ми займаємося питаннями паспортизації об’єктів», - пояснив Михайло Рабінович.

Втім, за його словами, Департамент містобудування та архітектури рідко відмовляє заявникам. Адже його співробітники в рамках роботи центру консультують клієнтів на етапі попередньої підготовки документів. Як правило, заявники враховують зауваження фахівців, коли подають готові документи до центру.

За перші 7 місяців цього року в Департаменті містобудування та архітектури ХОДА розглянули 46 звернень щодо погодження проектів землеустрою, 41 звернення щодо розміщення зовнішньої реклами та 12 звернень для отримання вихідних даних на об’єкти.