Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На ремонт доріг Валківського району направили 300 тис. грн

На ремонт доріг Валківського району направили 300 тис. грн

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко під час робочої поїздки до району 9 вересня.

Під час візиту до Валківського району заступник голови ХОДА зустрівся з сільськими головами, щоб обговорити актуальні для громад питання. Більш за все мешканців сільської місцевості хвилював стан доріг.

«Ми вже почали ямковий ремонт доріг у районі за рахунок коштів, які вдалося виділити з обласного бюджету. Всього на ремонт доріг Валківщини, що знаходяться в комунальній власності громад, виділено 300 тис. грн. Це дозволить частково вирішити проблему», - повідомив Євгеній Шахненко.

Він також зазначив, що завдяки децентралізації влади громади отримають більше фінансових повноважень, що дозволить їм, у тому числі, ефективніше вирішувати питання ремонту доріг.

Також під час зустрічі обговорили готовність установ та підприємств району до опалювального періоду, акцентувавши увагу на необхідності запровадження енергозберігаючих технологій.

Коментуючи питання підвищення тарифів на комунальні послуги, заступник голови ХОДА звернув увагу на спрощення процедури нарахування субсидій та закликав валківчан звертатись за їх оформленням.

«Держава виділила Харківській області 1 мільярд гривень для відшкодування субсидій, цих коштів буде достатньо для всіх, хто їх потребує. Станом на сьогодні субсидію призначено 99% мешканців області, що звернулись до органів соціального захисту», - зазначив Євгеній Шахненко.

Під час робочої поїздки заступник голови області також відвідав Центральну районну лікарню, де ознайомився з ходом ремонтних робіт, які виконуються за рахунок коштів обласного бюджету. Євгеній Шахненко пообіцяв головному лікарю закладу Богдану Носатову знайти можливість виділити кошти на ремонт пологового відділення лікарні.

Крім того, в ході візиту до Валківського району Євгеній Шахненко перевірив хід ремонтних робіт на місцевих дорогах, зокрема, на території Ков’язької селищної ради.

Також заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян. Більшість валківчан зверталися до Євгенія Шахненка з питань нарахування субсидій, ремонту доріг, використання земель на території району, допомоги учасникам АТО. За необхідністю всі, хто прийшов на прийом, отримали консультації керівників профільних департаментів. Євгеній Шахненко взяв під особистий контроль вирішення піднятих питань.