Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підсумки форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»: сотні мільйонів доларів для «Турбоатому»

Підсумки форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»: сотні мільйонів доларів для «Турбоатому»

Заступник голови ХОДА Юлія Світлична розповіла про домовленості, досягнуті на VII Міжнародному економічному форумі, і контракти, які були укладені під час його роботи.

Юлія Світлична зазначила: під час переговорів з іноземними партнерами були досягнуті конкретні домовленості, а в область залучено інвестицій на сотні мільйонів доларів.

«Однією з центральних подій форуму стало підписання контрактної угоди вартістю майже 33 млн євро між «Турбоатомом» і австрійською компанією Inkla Trading and Engineering з поставок енергетичного обладнання для модернізації діючих блоків АЕС у Європі, а саме - в Болгарії та Фінляндії. Також у рамках форуму досягнуто згоди про контракт між «Турбоатомом» і американським гігантом - компанією Holtec International, яка виступає генеральним підрядником зі спорудження центрів зберігання відходів ядерного палива на АЕС України. «Турбоатом» виступить у якості субпідрядника проекту і завантажить замовленнями суміжні підприємства Харківської області, - повідомила заступник голови облдержадміністрації. - Також проект відкриває можливості розширити співпрацю з Holtec International і по інших напрямках, зокрема, мова йде про створення АЕС малої потужності. Контракт на суму 60 мільйонів доларів США має бути підписаним уже до кінця цього року».

Наміри підписати контракт з «Турбоатомом» у найближчі місяці підтвердив присутній на пленарному засіданні «Стратегія економічного розвитку» віце-президент компанії Holtec International. Більше того, він повідомив про намір продовжити вести бізнес з харківським підприємством і озвучив суму передбачуваних контрактів - 200 млн доларів США.

Фото форума