Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрився Великий Слобожанський ярмарок

У Харкові відкрився Великий Слобожанський ярмарок

На ярмарок з'їхалося близько 500 учасників з усіх районів області, а також з інших регіонів України.

У програмі торгового свята, яке 5 вересня стартувало на майданчику біля презентаційно-виставкового комплексу «Радмір-Експохол», - виступ творчих колективів області та проведення п'яти конкурсів: «На кращий коровай з борошна врожаю зерна 2015 року», «Фестиваль сала», «На кращий фольклорний колектив», «На кращого майстра народної творчості», «На кращу художню експозицію».

Почесними гостями Великого Слобожанського ярмарку стали делегації Республіки Албанія та Великопольського воєводства Республіки Польща, що брали участь також у VII Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який відбувся у Харкові 4 вересня.

Старт святковій торгівлі дав голова ХОДА Ігор Райнін.

«Ще взимку, напевно, важко було уявити, що Харків буде жити мирним життям, проводити свята  спортивні, масові, торговельні, - ярмарки, форуми ... Я можу сказати, що ми й надалі будемо наводити порядок. Харків був, є і буде Україною та мирним містом, - підкреслив голова облдержадміністрації. - Ми повертаємо традиції великих ярмарків до Харкова. Адже Харків - не тільки інтелектуальний, але ще й великий торговий центр».

Ігор Райнін також повідомив гостям ярмарку про позитивні результати Міжнародного економічного форуму.

«Вчора на форум до нас прибули міжнародних делегацій. Ми відчуваємо їх підтримку, їх довіру. Вчора для економіки Харківської області було багато значущих подій. Великі контракти укладені для нашої промисловості та енергетики, є домовленості про співпрацю в правоохоронній сфері та маса інших, які ми ще будемо доопрацьовувати», - зазначив керівник ХОДА.

Відкривши ярмарок, голова Харківської облдержадміністрації разом зі своїми заступниками Юлією Світличною, Михайлом Черняком, Марком Беккером, Вячеславом Аббакумовим та Євгенієм Шахненком оглянули експозиції всіх районів та міст Харківської області.

Учасники підготувалися до ярмарку на славу. Кожен район не тільки презентував продукцію своїх провідних підприємств, а й підготував справжнє театралізоване святкове дійство. Тут були і козаки, що демонстрували навички володіння шаблею, і ансамбль юних барабанщиків, і екзотичні східні танцівниці, і традиційний «Попандопуло», що запрошува усіх відіграти весілля в Малинівці.

Експозиції районів також враховували їх особливості. Барвінківщина, що зібрала найбільший урожай в 2015 році, привезла на ярмарок екологічно чисте борошно, багатий лісами Ізюмський район організував цілу виставку грибів, в печенізьких павільйонах йшла жвава торгівля рибою та раками, а біля наметів Зміївського району мешканці знаменитого своїми віниками села Лиман навчали своїй майстерності всіх бажаючих .

У ході урочистого відкриття ярмарку всі райони Харківської області представили короваї на конкурс. Всі короваї-учасники, отримавши оцінки журі, відправляться в якості подарунків до військових частин №3005 та 3017. Також до військових частин відправлять усі короваї, які вручили голові ХОДА в павільйонах районів Харківської області. Решта подарунків, які отримало керівництво області, відправляться до дитячих будинків регіону.

Великий Слобожанський ярмарок триватиме 2 дні. Нагородження переможців усіх конкурсів відбудеться 6 вересня о 14:00, а закриється торжище в цей самий день о 16:00.

Довідка. Крім сільгоспвиробників, свою продукцію на Великому Слобожанському ярмарку представляють такі підприємства області, як ТОВ «Балмолоко», ТОВ «Курганський бройлер», ТОВ «Богодухівський молзавод», ТОВ «М'ясокомбінат «М'ясний», ТОВ «Шарівський виробничий комплекс», ТОВ «Терра» , ТОВ «Рома», м'ясокомбінати «Салтівський», «Безлюдівський», «Чугуївський», «Куп'янський» та інші. Промисловість представляють ТОВ «Юніпласт», ТОВ «Слобожанський миловар», ТОВ «Реалпакс», ТОВ «Аромат» та інші.

Більше фото