Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина демонструє успіхи у європейських реформах та становленні демократії. Джеффрі Пайєтт

Харківщина демонструє успіхи у європейських реформах та становленні демократії. Джеффрі Пайєтт

4 вересня у рамках Міжнародного економічного форуму Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт ознайомився з процесом підготовки харківських патрульних поліцейських.

Відвідавши Харківський університет внутрішніх справ, Джеффрі Пайєтт подякував голові ХОДА Ігорю Райніну за можливість побачити процес формування нової України. Посол зазначив, що Харківщина сьогодні демонструє успіхи у впровадженні європейських реформ та становленні демократії і верховенства права.

«Те, як відбувається поступ у становленні патрульної поліції, надихає, - підкреслив дипломат. – Створення нової поліції важливе для Харкова більше, ніж для інших регіонів. Адже в місті - найбільша в Україні кількість біженців. Крім того, до кордону з Росією звідси – 20 хвилин. І я дуже радий, що ви маєте таких чудових молодих ентузіастів, які взяли майбутнє в свої руки і рішуче налаштовані будувати Україну».

Посол зазначив, що США вклали суттєві інвестиції у створення патрульної поліції в Україні - близько 50 млн доларів. Але на цьому допомога США у реформуванні правоохоронної системи не закінчиться.

«Ми будемо співпрацювати з Міністерством внутрішніх справ, щоб допомогти створити в Україні спецпідрозділи поліції за зразком американського підрозділу SWAT. Крім того, ми зробимо все, щоб подібні зміни відбулися у системі прокуратури. Адже проект поліції буде успішним, лише коли дух справедливості буде панувати в системі судочинства та в прокуратурі», - підкреслив дипломат.

Більше фото