Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочав роботу VII Міжнародний економічний форум «ІННОВАЦІЇ. ІНВЕСТИЦІЇ. ХАРКІВСЬКІ ІНІЦІАТИВИ»

Розпочав роботу VII Міжнародний економічний форум «ІННОВАЦІЇ. ІНВЕСТИЦІЇ. ХАРКІВСЬКІ ІНІЦІАТИВИ»

4 вересня в готелі Premier Palace Hotel Kharkiv відбудуться робочі зустрічі та пленарні дискусії.

В заходах візьмуть участь представники Кабінету Міністрів України, керівництва ХОДА, представники дипломатичного корпусу декількох десятків держав, у тому числі Надзвичайні і Повноважні посли США, Канади та Королівства Нідерланди, представники бізнес-кіл та міжнародні експерти.

«Форум, який вже став традиційним, націлений на розвиток міжнародної економічної інтеграції, демонстрацію існуючих можливостей і перспектив розвитку провідних промислових кластерів Харківського регіону, відомого потужним машинобудівним комплексом і транспортною логістикою, високоефективною енергетикою і IT-технологіями, величезним потенціалом у сфері науки та сільськогосподарського виробництва», - пояснила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Першим заходом в програмі форуму стала зустріч голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна з головами іноземних делегацій та представниками міжнародних організацій. У ході зустрічі обговорювалися ключові питання соціально-економічного розвитку Харківщини, напрями міжнародного співробітництва та можливості залучення інвестицій в наш регіон.

О 10:00 відкриється пленарне засідання. Його тема - «Будуємо країну майбутнього: час дій». Серед доповідачів заходу - голова ХОДА Ігор Райнін, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Надзвичайні і Повноважні Посли в Україні Сполучених Штатів Америки - Джеффрі Пайєтт та Королівства Нідерланди - Кейс Кломпенхаувер, керівник Програм співробітництва ЄС Беренд де Гроот, міністр сільського господарства, розвитку сільських районів та адміністрації водних ресурсів Республіки Албанія Едмонд Панаріті та інші.

У ході пленарного засідання заплановано підписання значущих для подальшого розвитку Харківської області документів: додаткової угоди до Меморандуму про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Американською торговою палатою в Україні, а також Меморандуму про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Канадсько-Українською торгівельною палатою.

О 12:30 розпочнуть роботу панельні дискусії форуму. Учасники обговорять такі теми:

- «Функціональна і регіональна політика VS регіоналізація України».

- «Електронне урядування розумної країни».

- «Взаємодія місцевих громад та нафтогазової галузі: практики для сталого розвитку Харківського регіону».

- «Агропромисловий комплекс: нові можливості».

- «Стимулювання експорту та залучення інвестицій в економіку України».

- «Роль державно-приватного партнерства в поліпшенні інфраструктури, державної служби та економіки».

Форум завершиться підсумковим пленарним засіданням, темою якого стане «Стратегія економічного розвитку».

Програма форуму