Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрився творчий майданчик для майбутніх архітекторів

У Харкові відкрився творчий майданчик для майбутніх архітекторів

В урочистому відкритті Архітектурно-художніх майстерень «ARHOUSE» взяла участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Творчий центр відкрився на території колишньої лижної бази Харківського національного університету міського господарства ім.А.Н.Бекетова в Сокольниках. На декількох поверхах реконструйованої будівлі «ARHOUSE» розташувалися скульптурна майстерня, майстерні архітектурного та комп'ютерного моделювання, виставково-художній зал.

«Я рада вітати вас від імені голови області Ігоря Райніна з цим знаменним днем, - звернулася Юлія Світлична до всіх присутніх на відкритті «ARHOUSE». - Сьогодні ми відкриваємо не просто майстерню, а студію, яка буде об'єднувати творчих, перспективних і талановитих людей. Тут проходитимуть практику не тільки студенти університету, але й обдаровані діти з 8 років, які навчаються в архітектурному ліцеї. Обласна державна адміністрація спільно з Національним університетом міського господарства ім.А.Н.Бекетова впровадили нову програму в рамках університетського консорціуму, який ми підписали з усіма ректорами Харківської області».

Як пояснила декан факультету архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва ХНУМГ ім. О.М.Бекетова Тетяна Рищенко, мета створення творчих майстерень - насамперед, пошук нових форм надання освітніх послуг.

«Ми вважаємо, що умови в цій лісопарковій зоні, коли дитина може вільно займатися і милуватися природою, вільно переміщатися територією, не прив'язуватися до графіку проведення занять, будуть тільки на користь нашим майбутнім архітекторам», - розповіла Тетяна Рищенко.

В «ARHOUSE» зможуть у приємній обстановці займатися майбутні художники, скульптури, архітектори та дизайнери. Реконструкцію внутрішньої частини приміщення провели по проектах студентів і викладачів вишу. Біля будівлі «ARHOUSE» розташувався ще один тренінговий майданчик, на якому студенти зможуть проходити практичні заняття з дисципліни ландшафтної архітектури. Заступник голови облдержадміністрації підкреслила: сучасний «ARHOUSE» створений з урахуванням усіх європейських стандартів.

«ARHOUSE» ми відкриваємо не тільки для нашого архітектурного факультету, а й для всієї творчої молоді міста Харкова. Тут повинні бути всі, кому цей центр до душі. Тут не буде вихідних. У центрі створені можливості для спілкування творчої молоді. Ми віддаємо «ARHOUSE» в управління студентській раді і студентському профспілковому комітету. Вони - об'єднуюча сила для всіх архітекторів, дизайнерів, скульпторів і художників нашого міста», - розповів ректор ХНУМГ ім.А.Н.Бекетова Володимир Бабаєв.

Заняття в новому «ARHOUSE» розпочнуться з понеділка, 7 вересня.

Більше фото