Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На наступному тижні райони області почнуть перевіряти на готовність до опалювального сезону

На наступному тижні райони області почнуть перевіряти на готовність до опалювального сезону

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко.

Під час всеукраїнської селекторної наради під головуванням заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуарда Кругляка Євгеній Шахненко розповів про підготовку житлово-комунального господарства, підприємств паливно-енергетичного комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківщини до сталої роботи в осінньо-зимовий період та про виконання планів заходів щодо підготовки до опалювального сезону 2015-2016 років.

Серед проблемних питань підготовки до опалювального сезону Євгеній Шахненко назвав заборгованість підприємств області за газ, яка на сьогодні складає 742 млн грн (загальний рівень розрахунків – 75,3%).

«В той же час ДП «Енергоринок» заборгувало 640 млн грн ТЕЦ-5 та 54 млн грн «Харківським тепловим мережам». Якщо ці борги погасять, то ми зможемо вийти на 100%-вий рівень розрахунків за газ», - наголосив заступник голови ХОДА.

В цілому, за словами Євгенія Шахненка, Харківська область готова до опалювального сезону.

«Ситуацію тримає під контролем голова ХОДА Ігор Райнін. Він особисто візьме участь у виїзних засіданнях штабу з питань підготовки регіону до осінньо-зимового періоду, які з 8 вересня пройдуть у всіх районах та містах Харківщини», - повідомив Євгеній Шахненко.

Він закликав керівників районів озвучити на цих засіданнях всі проблемні питання підготовки до зими, щоб обласна адміністрація мала змогу допомогти у їх вирішенні до початку опалювального сезону.