Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На економічному форумі в Харкові зустрінуться посли США, Канади та Нідерландів

На економічному форумі в Харкові зустрінуться посли США, Канади та Нідерландів

4 вересня в нашому регіоні пройде масштабний захід – VII Міжнародний економічний форум «ІННОВАЦІЇ. ІНВЕСТИЦІЇ. ХАРКІВСЬКІ ІНІЦІАТИВИ». Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«Форум, який вже став традиційним, націлений на розвиток міжнародної економічної інтеграції, демонстрацію існуючих можливостей і перспектив розвитку провідних промислових кластерів Харківського регіону, відомого потужним машинобудівним комплексом і транспортною логістикою, високоефективною енергетикою та IT-технологіями, величезним потенціалом у сфері науки і сільськогосподарського виробництва», - підкреслила Юлія Світлична.

За її інформацією, у заході візьмуть участь керівники державних органів влади й місцевого самоврядування та представники дипломатичних установ з багатьох країн світу. У тому числі свою участь у форумі вже підтвердили Надзвичайні і Повноважні Посли в Україні: Сполучених Штатів Америки - Джеффрі Пайєтт, Канади - Роман Ващук, Королівства Нідерланди - Кейс Кломпенхаувер.

До Харкова 4 вересня також прибудуть керівники міністерств іноземних держав, у тому числі міністр сільського господарства, розвитку сільських районів і адміністрації водних ресурсів Республіки Албанія Едмонд Панаріті, топ-менеджери транснаціональних корпорацій і фінансових установ - таких, як міжнародна консалтингова компанія «Pricewaterhouse Coopers», міжнародна інвестиційна компанія «Sigma Bleyzer», компаній «Шелл», «Філіп Моріс» та багатьох інших, провідні українські та зарубіжні експерти.

«Під час роботи форуму буде розглянуто хід реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року, - уточнила заступник голови облдержадміністрації. - Також відбудуться пленарні засідання та дискусії на актуальні теми з питань перспектив євроінтеграції, політики регіонального розвитку в Україні, стимулювання експорту та залучення інвестицій в економіку країни, нових можливостей державно-приватного партнерства, аграрної реформи в Україні, практичних кроків щодо створення «електронного уряду», розвитку міжнародної інтеграції. Буде розглянуто інвестиційні проекти для фінансування Державним фондом регіонального розвитку».

У ході пленарних засідань форуму своїм досвідом поділяться експерти проекту Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», проекту USAID «Програма розвитку державно-приватного партнерства», «Програми співробітництва ЄС», проекту Швейцарського бюро співробітництва «Електронне урядування для підзвітності влади та участі суспільства», «Програми підтримки експорту», «Програм місцевого економічного розвитку Western NIS EnterpriseFund», «Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» та інших.

«У рамках форуму планується підписання Меморандуму про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією та Американською торгівельною Палатою в Україні, який сприятиме запровадженню інвестиційних проектів в пріоритетних галузях економіки регіону», - повідомила Юлія Світлична.

Довідка. З програмою та умовами участі у VII Міжнародному економічному форумі «ІННОВАЦІЇ. ІНВЕСТИЦІЇ. ХАРКІВСЬКІ ІНІЦІАТИВИ!» можна ознайомитися на сайті www.led.org.ua. Контактні телефони оргкомітету форуму: +38 (057) 702-11-33, 702-13-66, (095) 631-61-85, E-mail: Forum@Led.org.ua.