Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін привітав першокурсників НАУ «ХАІ» з початком нового навчального року

Ігор Райнін привітав першокурсників НАУ «ХАІ» з початком нового навчального року

31 серпня голова Харківської облдержадміністрації взяв участь в урочистому посвяченні в студенти в стінах рідного вишу.

Під час відкриття свята в Національному аерокосмічному університеті ім. М.Є.Жуковського «Харківський авіаційний інститут» Ігор Райнін розповів, що його посвячення в студенти ХАІ відбулося 24 роки тому (керівник ХОДА закінчив факультет систем управління літальних апаратів).

«У вас сьогодні великий день, велике свято. Ви зробили достатньо для того, щоб бути студентами ХАІ: ви пройшли школу, пройшли успішно тестування, і ваш день настав. Бути студентом ХАІ не тільки почесно, але складно та відповідально. Випускник ХАІ повинен демонструвати знання та професіоналізм, бо авіація не терпить будь-яких недоробок. Це пов'язано й із боєздатністю Збройних сил України, і з надійністю, і з гарантіями життя та здоров'я звичайних пасажирів авіалайнерів», - акцентував Ігор Райнін.

На урочистій церемонії посвячення в студенти першокурсники всіх факультетів пройшли колоною на стадіон, вишикувалися в фігуру літака, запустили в небо жовто-блакитні повітряні кулі. Також до програми свята включили показові польоти авіамоделей і виступ спортсменів ХАІ, студентські конкурси та вікторини, концерт творчих колективів.

Цього року в НАУ «ХАІ» на першому курсі вчитимуться 1,5 тисячі українських студентів і 250 іноземних. Всього в «ХАІ» навчаються 10 тисяч студентів з 57 країн світу.

Більше фото