Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Богдан Бондаренко завоював «срібло» чемпіонату світу з легкої атлетики

Богдан Бондаренко завоював «срібло» чемпіонату світу з легкої атлетики

Медальну скриньку збірної України харків’янин поповнив в останній день чемпіонату - 30 серпня - у Пекіні.

«Срібло» Богдан Бондаренко здобув в секторі стрибків у висоту. У Пекині наш земляк вирушав в якості діючого чемпіона світу, але, на жаль, повторити успіх дворічної давнини не вдалося. В деякій мірі йому завадили травми, через які прийшлося в цьому сезоні пропустити низку стартів.

Боротьбу за медалі, крім українця, повели китаєць Жанг Гоувей та канадець Дерек Друан. Усі троє подолали висоти з перших спроб, але планка на 2.36 м не підкорилася жодному, навіть з додаткової спроби. Судді опустили її на 2.34 м, і цю висоту взяв лише Дерек Друан, який і став новим чемпіоном світу.

Богдан та спортсмен з Китаю поділили між собою друге місце.

До складу збірної України також увійшли дві харків’янки – Анна Міщенко та Наталя Погребняк. На жаль, через травми їм не вдалося поборотися за медалі. Першою травмувалася та не вийшла на старт Анна Міщенко, а лідер сезону серед українських спринтерів - Наталя Погребняк - після першого кола бігу на 100 м отримала дуже серйозну травму, і після поради лікарів також припинила подальший виступ на чемпіонаті.

Загалом на чемпіонаті світу збірна України з легкої атлетики завоювала дві медалі. Крім «срібла» Богдана, «бронзою» в ходьбі на 20 км відзначилася Людмила Оляновська з Київської області.