Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом тижня в Харківській області оброблять 100% заяв на отримання субсидій

Протягом тижня в Харківській області оброблять 100% заяв на отримання субсидій

Про це заявив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

За його словами, на сьогоднішній день заяви на отримання субсидії з оплати житлово-комунальних послуг подали 218 тисяч мешканців Харківської області.

«Майже 77% заяв вже оброблено. Варто відзначити, що в районах області цей показник склав більше 90%. У Харкові поки оброблено 57%, але місто активно включилося в цей процес», - розповів Юрій Шпарага.

Найбільш проблемний - Московський район Харкова, де опрацьовано лише 25% заяв.

«Район дуже великий, там проживають більше 300 тисяч мешканців - це більше, ніж, наприклад, у Полтаві. І фахівцям районного управління непросто впоратися з потоком заяв, - пояснив Юрій Шпарага. - Тому в районі збільшили штат співробітників, які займаються призначенням субсидій, на 24 людини. Департамент соцзахисту ХОДА передасть їм 20 комп'ютерів зі спеціальним програмним забезпеченням, щоб допомогти максимально прискорити роботу».

За оцінками директора департаменту, протягом 7 - максимум 10 днів в області оброблять 100% заяв, які було подано на даний момент.

Усього, за прогнозами Міністерства соцполітики, в Харківській області очікують 346 тисяч заяв на отримання субсидій. На їх забезпечення в державному бюджеті передбачили 1 млрд 200 млн грн.