Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Держекоінспекія почала проводити позапланові перевірки на підприємствах області

Держекоінспекія почала проводити позапланові перевірки на підприємствах області

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко.

«В липні мораторій на перевірки контролюючих органів завершився. Тому Держекоінспекція в Харківській області розпочала позапланові перевірки додержання вимог природоохоронного законодавства», - зазначив Євгеній Шахненко.

Одним з перших перевірених Держекоінспекцією підприємств стало ТОВ «Екосинтез» (Золочівський район).

«До інспекції надійшов лист від прокуратури Харківської області з вимогою провести позапланову перевірку ТОВ «Екосинтез». На підставі цього ми провели позапланову перевірку підприємства, в результаті виявили порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме факт засмічення території, яку використовує підприємство. На відкритому ґрунті розміщувалися відпрацьовані шини, що є порушенням ст. 35 Закону України «Про відходи», ст. 55 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. ст. 17, 32, 33 Закону України «Про відходи», - розповіли у Держекоінспекції.

За розрахунками інспекторів, збиток, заподіяний підприємством державі, склав 3 тис. 273 грн. Керівництву «Екосинтезу» запропонували добровільно відшкодувати завдану шкоду, але підприємці відмовилися. Тож, прокуратура Золочівського району звернулась до Господарського суду Харківської області, який виніс ухвалу про примусове стягнення шкоди з ТОВ «Екосинтез».