Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На утримання 288 дітей у дошкільних спеціальних та санаторних НВК виділено більше 4 млн 800 тис. грн

На утримання 288 дітей у дошкільних спеціальних та санаторних НВК виділено більше 4 млн 800 тис. грн

Винесення цього питання на ХХХVІІ сесію обласної ради ініціював голова ХОДА Ігор Райнін.

«В нашій області працюють вісім дошкільних підрозділів спеціальних та санаторних навчально-виховних комплексів для дітей з проблемами зору, слуху, мови та хворих на цукровий діабет. Їх відвідують 288 дітей, які потребують особливої уваги, догляду та відношення. Відповідно до нових вимог Бюджетного кодексу України, за рахунок субвенцій з державного бюджету дошкільні підрозділи НВК фінансуватися не можуть. Це ставило під загрозу їх роботу в новому навчальному році. Тому ми прийняли рішення виділити фінансування для цих установ з бюджету області», - пояснив Ігор Райнін.

Кошти, виділені з бюджету області, необхідні для фінансування закладів до кінця 2015 року. Як пояснили в Департаменті науки і освіти ХОДА, у восьми НВК обласного підпорядкування поєднується спеціальне та корекційне навчання з психологічним і медичним супроводом. Також тут роблять все для ранньої адаптації та соціалізації дітей та забезпечення наступності між дошкільною та шкільною освітою.

Довідка. Також у ході сесії Департаменту науки і освіти у зв’язку з реорганізацією закладів освіти збільшили видатки по спеціальних школах-інтернатах на суму 3967,1 тис.грн., по загальноосвітніх спеціалізованих школах-інтернатах з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей в галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеях з посиленою військово-фізичною підготовкою інтернатах на суму 3805,5 тис.грн. - за рахунок відповідного зменшення видатків по загальноосвітніх школах-інтернатах для дітей-сиріт 7772,7 тис.грн. за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Фото сесії