Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я не є противником контрактної армії. Президент

Я не є противником контрактної армії. Президент

22 серпня в Чугуєві Петро Порошенко пояснив, якою бачить українську армію, та розповів - чи є необхідність у новій хвилі мобілізації

«Політики вже бавилися питанням контрактної армії. Наближення місцевих виборів знову спонукає деяких піднімати цю тему. Я, як президент і Головнокомандувач Збройних Сил України, не допущу, щоб питання оборони розігрувалося як передвиборча технологія, - сказав Петро Порошенко, звертаючись до військовослужбовців ЗСУ в Чугуєві. - Це не означає, що я є принциповим противником контрактних, професійних ВСУ. Я до цього теж прагну».

За словами Петра Порошенка, на сьогодні в українській армії налічується вже 60 тисяч солдатів-контрактників і 45 тисяч офіцерів-контрактників, що скаладає трохи менше 50% армії.

«Ми, безумовно, будемо збільшувати контрактну складову у формуванні армії, і, в першу чергу, мова йде про ті підрозділи, які будуть нести службу в зонах підвищеного ризику - недалеко від кордону з Росією. Жодна з армій світу під час війни не комплектувалася тільки контрактниками. Найближчим часом призов буде збережено», - додав Президент України.

Як розповів Глава держави, за цей рік було змінено майже 80% командирського складу Збройних Сил України - від найнижчих до найвищих чинів, і наразі 100% керівників мають великий досвід бойових дій в зоні антитерористичної операції.

Що стосується питання нової хвилі часткової мобілізації в Україні, президент зазначив, що поки що необхідності в цьому не бачить.

«Поки необхідності підписувати наказ про наступну хвилю часткової мобілізації немає», - сказав Петро Порошенко.

У той же час, він зазначив, що наступна хвиля мобілізації, коли в ній буде потреба, проводитиметься по-іншому. Створять електронний реєстр військовозобов'язаних, мобілізовувати будуть з гідною оплатою, бажано, на контракт, а також - за необхідними військовими спеціальностями.

Більше фото