Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України передав особовому складу ЗСУ, Нацгвардії і Прикордонної служби більше 250 одиниць військової техніки

Президент України передав особовому складу ЗСУ, Нацгвардії і Прикордонної служби більше 250 одиниць військової техніки

Це найбільша кількість переданої військовим техніки за всю історію української армії.

22 серпня Президент України перебуває з робочим візитом у Харківській області. У Чугуєві Петро Порошенко, міністр оборони Степан Полторак, секретар РНБО Олександр Турчинов, а також голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін та заступник голови - керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов зустрілися з військовослужбовцями ЗСУ та взяли участь у церемонії передачі військової техніки в зону АТО.

У своєму вступному слові перед особовим складом підрозділів Збройних Сил президент привітав усіх з Днем незалежності України, Днем Державного прапора та побажав усім присутнім та їх близьким міцного здоров'я, щастя і благополуччя.

Петро Порошенко зазначив, що сьогодні країна значно краще готова до захисту своїх кордонів.

«Мінські угоди дали нам фору, час для зміцнення обороноздатності. Протягом 14 років росіяни виділяли величезні кошти на підготовку агресії. Рік тому у нас було менше 10 тисяч обороноздатного війська. За рік наша обороноздатність збільшилася в десятки разів, але до моєї мрії – ще далеко, - сказав президент. - До кінця року українські війська отримають 18 абсолютно нових зразків озброєння і техніки. До кінця року буде поставлено 300 одиниць бронетехніки, 400 одиниць автомобільної техніки, 30 тисяч ракет і боєприпасів».

За словами Петра Порошенка, сьогодні головне завдання – випуск нової техніки, модернізація та якісний ремонт існуючої.

У Чугуєві за участю вищого керівництва держави, Харківської облдержадміністрації та концерну «Укроборонпром» військовим передали 20 бойових машин піхоти БМП-1 і БМП-2, 25 танків Т-64, Т-72 і Т-80, а також бойові машини «Булат», 7 самохідних артилерійських установок «2С1», 5 зенітних ракетних комплексів «ОСА» та 7 бойових машин БМП-21 «Град», 5 самохідних мінометів «Піон-2с7», 7 САУ «Гвоздика-2с1», 20 автомобілів Hammer, 15 гармат МТ-12 і МСТА-Б, 30 тягачів КРАЗ, 25 бортових автомобілів КРАЗ, 10 тягачів МАЗ та інші зразки військової техніки.

За ініціативою «Укроборонпрому» всі екіпажі отримали унікальні довідники, які допоможуть ефективно експлуатувати військову техніку виробництва концерну.

Вся передана військова техніка вже сьогодні відправиться в місця дислокації підрозділів для виконання завдань з оборони територіальної цілісності і суверенітету України, у тому числі – у зону проведення антитерористичної операції.

Більше фото