Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Промисловий комплекс cходу України отримає стратегічну підтримку держави – засідання уряду

Промисловий комплекс cходу України отримає стратегічну підтримку держави – засідання уряду

Під час засідання уряду, яке відбулося 19 серпня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підтримав ініціативу голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна щодо розробки комплексних програм розвитку стратегічних галузей промисловості.

«Ігор Львович підняв питання, яке в цілому стосується східної України», – наголосив прем’єр-міністр.

Як підкреслив голова ХОДА, програми розвитку промисловості повинні враховувати пропозиції регіонів, мати чіткі терміни виконання та містити конкретні дії з підтримки підприємств. Передусім, такої підтримки держави потребують підприємства машинобудівного комплексу Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та інших індустріальних областей.

Голова уряду уточнив, що площина цього питання, в першу чергу - у формуванні внутрішнього ринку замовлень на продукцію промислових підприємств, які знаходяться в східній Україні, через замовлення державних компаній і українського приватного сектору на оновлення і модернізацію інфраструктури в цілому в країні.

«Я пропоную міністру економіки разом з міністром інфраструктури, Міністерством фінансів, головами облдержадміністрацій східної України та індустріальними підприємствами зібратися й розкласти нову промислову політику на дві частини. Перше - це зовнішні ринки, які ви можете отримати. Другий блок питань: як ми можемо завантажити промисловість замовленнями з підприємств «Укрзалізниці», енергетики та «Укроборонпрому» на цей рік і на наступний. Необхідна окрема програма саме по східних областях: це і економічне, і геополітичне питання», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Також голова уряду підтримав пропозицію Ігоря Райніна включити представників облдержадміністрацій до складу конкурсних комісій з відбору керівників державних промислових підприємств, підпорядкованих центральним органам управління. Відповідне доручення прем’єр-міністр дав міністру економіки Айварасу Абромавічусу.