Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З обласного бюджету виділять 4,5 млн грн на компенсацію пільгового проїзду для студентів технікумів і коледжів

З обласного бюджету виділять 4,5 млн грн на компенсацію пільгового проїзду для студентів технікумів і коледжів

Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Вона нагадала, що у зв'язку з нововведеннями в Бюджетному кодексі з 2015 року українські студенти були позбавлені права на пільговий проїзд. Харківська міська рада ухвалила рішення про компенсацію пільгового проїзду тільки для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації. Учнів технікумів і коледжів позбавили такої можливості.

«Але варто зазначити, що часто студентами цих закладів стають діти з незахищених верств населення, з малозабезпечених сімей, які не можуть дозволити собі вищу освіту», - зазначила Юлія Світлична. 

За її словами, у зв'язку з цим на ім'я голови облдержадміністрації Ігоря Райніна надійшла велика кількість звернень від учнів області, які просили вирішити питання про компенсацію проїзду.

«Тому голова ХОДА Ігор Райнін прийняв рішення про виділення бюджетних коштів на компенсацію 50% вартості проїзду для студентів технікумів і коледжів Харківської області. На найближчій сесії обласної ради, яка відбудеться 27 серпня, з обласного бюджету для цього виділять понад 4,5 млн грн», - повідомила заступник голови облдержадміністрації.

Більше фото