Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область відзначилась у «Сорочинцях» власним стендом і розважальною програмою

Харківська область відзначилась у «Сорочинцях» власним стендом і розважальною програмою

В урочистому відкритті Національного Сорочинського ярмарку взяла участь делегація Харківської області під керівництвом заступника голови ХОДА Марка Беккера.

Традиційно ярмарок проходить у селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області з 18 по 23 серпня. Харківська область – єдиний регіон України, який на Сорочинському ярмарку презентує власну об’єднану експозицію.

За інформацією заступника голови ХОДА Юлії Світличної, в цьому році на центральній експозиції області демонструють свої досягнення та торгують 15 підприємств. Ще стільки ж організацій та приватних підприємців Харківщини розташувалися на інших майданчиках ярмарку. На центральній експозиції області представлені основні галузі економіки регіону - сільське господарство (рослинництво), переробна, харчова, легка промисловість, машинобудування, торгівля.

Як зазначила Юлія Світлична, Харківська область відзначилась не тільки власною експозицією, але й великою розважальною програмою, яку в день відкриття виставки представили харківські артисти творчого об’єднання «Музичний острів».

«Покупців розважали танцюристи, вокалісти, музиканти та аніматори. Харківські артисти всіляко рекламували продукцію наших виробників - вони розігрували призові конкурси, проводили аукціони та цікаві вікторини. У результаті жодний зі стендів харківської експозиції покупці не обійшли увагою. Вийшло справжнісіньке ярмаркове свято», - поділилась враженнями Юлія Світлична.

Крім того, в «Сорочинцях» презентували туристичний потенціал та можливості Харківської області. Усі бажаючі мали змогу ознайомитися з діючими та перспективними туристичними маршрутами, об’єктами, екскурсійними програмами, а також отримати рекламно-інформаційні матеріали з детальною інформацією про привабливі місця для туристів на Харківщині. Зокрема, екскурсоводи та представники туристичного бізнесу з Полтавської та Сумської областей висловили думки щодо можливого проведення спільних тематичних заходів та обміну туристичними групами.

Експозиція Харківщини привернула увагу багатьох відвідувачів ярмарку, в тому числі стенди нашої області зацікавили міністра фінансів Наталію Яресько.