Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін пообіцяв повну підтримку «золотій лучниці» Олені Борисенко

Ігор Райнін пообіцяв повну підтримку «золотій лучниці» Олені Борисенко

18 серпня голова ХОДА та його заступник Михайло Черняк зустрілися з харківською чемпіонкою світу зі стрільби з блочного лука.

Олена Борисенко приїхала на зустріч з Ігорем Райніним відразу після повернення з Кубка світу в Польщі. Голова облдержадміністрації привітав спортсменку з недавнім тріумфом на чемпіонаті світу і вручив подарунок - стріли.

«Ми вболіваємо за Харків і вболіваємо за тебе. Будемо часто спілкуватися, в основному, через тренера, щоб не відволікати тебе від тренувального процесу. На нас розраховуйте повністю, звертайтеся з будь-якими питаннями, - підкреслив Ігор Райнін. - У нас в обладміністрації дуже спортивна команда, ми з повагою ставимося до спорту, бо це велика праця і велике терпіння. На жаль, так склалося, що всі ці роки спортсменам приділялася увага тільки у хвилини перемоги. Ми це виправимо».

Олена Борисенко, у свою чергу, зазначила, що саме усвідомлення того, що її підтримують на батьківщині, допомогло їй потрапити «в десятку» на «золотому» фіналі чемпіонату світу.

«Я дійсно рада займатися стрільбою з лука саме в Харкові, тому що моїм товаришкам по команді не так пощастило з підтримкою в їх містах - Києві та Львові. Я дійсно рада, що Харків - спортивне місто, і тут є небайдужі люди, які так підтримують спорт, як ви», - сказала чемпіонка світу.

Тренер Олени Борисенко Віктор Галазюк повідомив, що глобальна мета, яка зараз стоїть перед його підопічною, - отримати ліцензію на Всесвітні ігри, які відбудуться в 2017 році.

«Це, скажімо так, «Олімпійські ігри» серед неолімпійських видів спорту. У наступному році в травні пройде ліцензійний чемпіонат Європи, для того, щоб отримати ліцензію, там потрібно зайняти призове місце, - уточнив Віктор Галазюк. - Хочеться сказати ще раз велике спасибі за підтримку і за королівський подарунок. Із матчастиною у нас важко. Ті стріли, якими Олена вигравала чемпіонат світу, ми купували вже такими, що були у вжитку, хоч і в хорошому стані».

Нагадаємо, 1 серпня жіноча збірна України зі стрільби з блочного лука перемогла на чемпіонаті світу, який з 26 липня по 2 серпня проходив у Данії. Харків'янка Олена Борисенко, киянка Вікторія Дьякова та Марія Шкільна зі Львова виграли «золото», перегравши збірну Нідерландів з рахунком 226:223.

Більше фото