Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Європейці запропонують Харківській області проекти реформування силових відомств

Європейці запропонують Харківській області проекти реформування силових відомств

Про це йшлося 17 серпня на зустрічі голови ХОДА Ігоря Райніна з головою Консультативної місії ЄС в Україні Калманом Міжеєм.

Як зазначив Ігор Райнін, незважаючи на близькість регіону до фронту та складну військово-політичну ситуацію, Харківщина сьогодні намагається бути в авангарді реформ, які впроваджуються в Україні.

«Ми абсолютно чітко підтримуємо позицію Президента України Петра Порошенка, який підкреслює, що військовий конфлікт - це не привід для непроведення реформ. Також хочу сказати, що харків'яни вже давно зробили вибір на користь ЄС, і та ситуація, що сьогодні Харків - мирний, можлива завдяки старанням громадянського суспільства. Також рішучі дії центральної влади і наша активна робота всередині регіону роблять місто стабільним і сонячним», - сказав Ігор Райнін.

Також керівник ХОДА підкреслив: правоохоронці регіону мають бути професіональними, оперативними та заслуговувати на довіру населення.

«У всіх цих аспектах країни ЄС досягли серйозних результатів. Нам належить ще пройти цей шлях. Безумовно, з вашою допомогою ми пройдемо шлях реформування правоохоронних структур, прикордонної служби та служби з НС швидше й ефективніше. Поки що багато робочих моментів підлягають узгодженню, але у мене є внутрішня переконаність і впевненість, що протягом двох місяців наша співпраця виллється в конкретні проекти», - заявив Ігор Райнін.

У той же час Калман Міжей зазначив, що приємно здивований позитивними економічними показниками прифронтовій області, а також рівнем безпеки в регіоні.

«Особливо хочу відзначити ваші зусилля, спрямовані на те, щоб у регіон повернути масові заходи, в тому числі й спортивні. Питання забезпечення правопорядку - це найголовніша тема, яку ми повинні обговорити», - звернувся до керівництва області голова Консультативної місії ЄС в Україні.

Також Калман Міжей зазначив, що глава відділу з регіональної діяльності Консультативної місії ЄС в Україні Удо Меллер 17 серпня зустрінеться з начальником Головного управління МВС України в Харківській області Анатолієм Дмитрієвим для більш детального обговорення співпраці. Крім того, вже найближчим часом члени групи місії відвідають смт Нова Водолага, де передбачається впровадити пілотну модель відділів міліції, аналогічних тим, які працюють у місті Самбір Львівської області.

«Хотів би додати, що ми в ЄС бачимо й історичну роль Харківської області в цій складній боротьбі України. Ми бажаємо вам досягти того, щоб ваш регіон почав знову розвиватися. Це важкий момент для вас, але ми абсолютно впевнені, що Україна вийде з боротьби переможцем», - підкреслив Калман Міжей.

Довідка. Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) консультує та надає підтримку відповідним державним органам України в секторі цивільної безпеки з реформування правоохоронних органів (міліції, прикордонної служби, Національної гвардії та Служби безпеки) та органів системи верховенства права (судової системи та прокуратури), а також за такими напрямками, як боротьба з корупцією, дотримання прав людини, реформи державного управління та стратегічні комунікації. У даний час КМЄС підсилює свій відділ із регіональних зв'язків. Місія направила додаткових співробітників до Харківської області для ретельного вивчення ситуації в секторі цивільної безпеки у світлі європейського передового досвіду і для виявлення прогалин та успіхів, які будуть включені в стратегічні рекомендації для української влади. У делегацію, що знаходиться з візитом у Харкові, увійшли стратегічні радники, фахівці з регіональних питань і фахівці з кризового управління КМЄС.

Фото зустрічі Ігоря Райніна з Калманом Міжеєм