Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти з сімей учасників АТО повернулися з відпочинку в Румунії

Діти з сімей учасників АТО повернулися з відпочинку в Румунії

Школярів, які провели захоплюючий тиждень в румунському таборі, у Харкові 17 серпня зустрічали голова ХОДА Ігор Райнін та його заступник Юлія Світлична.

Чекаючи автобус зі школярами, Ігор Райнін поспілкувався з їх батьками. Вони подякували голові облдержадміністрації за організацію поїздки і розповіли йому про те, що діти повертаються з подорожі з масою позитивних вражень.

«Я хотів переконатися, що діти наших воїнів дійсно задоволені поїздкою, яку ми для них організували. Ми зробили все можливе, щоб відправити якомога більше дітей за кордон. Добре, що вони змогли відпочити перед школою», - зазначив голова ХОДА.

В подяку за незабутню поїздку діти передали Ігорю Райніну статуетку, яку отримали за участь у румунському етнографічному фестивалі «Карпати».

За словами юних харків'ян, румуни зустріли їх дуже доброзичливо. Для наших школярів організували насичену культурну програму: дітям провели багато екскурсій по країні, вони брали участь у святкових заходах, а також отримали масу подарунків.

«Ми дуже вдячні облдержадміністрації за такий подарунок для наших дітей, які провели цей тиждень з величезним задоволенням та з не меншою користю, - розповів мобілізований рік тому старший сержант 92-ї ОМБР Іван Ракич, який зустрічав з Румунії двох синів. - Служачи в АТО, ми просто віддаємо борг своїй країні. А облдержадміністрація, організовуючи подібні заходи, робить дуже важливу справу. Якщо країна піклується про своїх дітей, у неї є майбутнє».

Всього в Румунії відпочили 17 дітей з родин учасників, а також загиблих в АТО. Усіх їх чекають в Румунії в наступному році: приймаюча сторона готова взяти на себе фінансування їх поїздки.

Фото