Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства-боржники представили плани погашення боргів по заробітній платі

Підприємства-боржники представили плани погашення боргів по заробітній платі

Про це йшлося 18 серпня на засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Засідання проходило під керівництвом т.в.п. заступника голови обласної державної адміністрації Вадима Глушка. За його інформацією, станом на 1 серпня цього року борги по заробітній платі в Харківській області склали 173,4 млн грн, по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 302,8 млн грн, по страхових внесках до Пенсійного фонду України - 197,2 млн грн. У свою чергу, керівники підприємств, які допустили незадовільні темпи скорочення боргів по цих показниках, повідомили про прийняті заходи щодо їх погашення та терміни ліквідації заборгованості.

«Я особисто готовий й до подальших зустрічей з керівниками цих підприємств, якщо це допоможе в ліквідації боргів по заробітній платі. Потрібно шукати будь-які способи вирішення проблем. Головне, щоб люди отримували заробітну плату», - зауважив т.в.п. заступника голови ХОДА.

Наразі найбільшими боржниками є: ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод», ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод», КП «Теплоенерго» Лозівської міськради, ДП «Харківський завод шампанських вин», ДП УДПІ «Укрміськбудпроект», а також СКТБ Інституту проблем кріобіології та кріомедицини. За словами керівників, причини невиплати працівникам заробітної плати – різні: накопичення заборгованостей, неефективне управління колишнього керівництва, зниження попиту на продукцію, відсутність держзамовлень тощо.

Деякі з цих підприємств представили чіткі плани погашення боргів по заробітній платі до кінця цього року, деякі, на жаль, продовжують демонструвати позитивні темпи нарощення заборгованості.