Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівники пошти допомагатимуть громадянам правильно заповнити документи на субсидії

Працівники пошти допомагатимуть громадянам правильно заповнити документи на субсидії

Як повідомив перший заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, наразі триває активний процес виготовлення нових бланків заяв для оформлення субсидій, які отримає кожна родина поштою.

«До кінця цього місяця - на початку вересня всі домогосподарства повторно отримають листи, в яких буде зазначено як оформити субсидії, куди звертатися, як заповнити заяву та декларацію і, відповідно, самі бланки», - поінформував Віталій Мущинін.

Наразі Міністерство соціальної політики разом з «Укрпоштою» організовує процес навчання працівників пошти, щоб вони, в разі необхідності, могли допомогти громадянам, особливо, в сільській місцевості, правильно заповнити бланки заяв і декларацій.

Окрім цього, за дорученням прем’єр-міністра створюються мобільні офіси. Такі бригади виїжджатимуть на місця та допомагатимуть громадянам в оформленні субсидій там, де немає установ соціального захисту.

«Наше завдання полягає в тому, щоб до початку опалювального сезону ми змогли залучити до програми житлових субсидій щонайменше 4,5 млн сімей», - зазначив Віталій Мущинін. 

За його словами, на сьогодні вже оформили житлові субсидії 2,3 млн сімей. Ще майже 400 тисяч – в процесі оформлення. Це приблизно в 5 разів більше, аніж на серпень минулого року.