Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні школярі Харківщини беруть участь у Всеукраїнській патріотичній грі «Сокіл»

Юні школярі Харківщини беруть участь у Всеукраїнській патріотичній грі «Сокіл»

Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. За її інформацією, у грі задіяні 26 команд з усіх куточків України, у тому числі - команда з АР Крим.

Триває ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») на території Чернігівської, Сумської та Полтавської областей.

«Команду Харківської області представляють 8 учнів Нововодолазької гімназії – переможці ІІ обласного етапу гри. Тренери юнаків - Сергій Тиндик та Роман Курило», - повідомила заступник голови обласної державної адміністрації.

Юні нововодолажчани гідно представляють Харківську область у всеукраїнських змаганнях та конкурсах гри. Так, у змаганнях із стрільби з пневматичної зброї команда області посіла ІІІ загальнокомандне місце, а Андрій Бондаренко, учень 11-го класу, вибив із 50 можливих очок – 50.

У конкурсі «Стройовий впоряд» команда Харківщини посіла сьоме місце, у змаганнях на туристсько-спортивній смузі перешкод за козацькою легендою – шосте.

За словами Юлії Світличної, учасники гри не лише взяли участь у змаганнях, але й здійснили захоплюючі екскурсії по місцях козацької слави, зокрема: «Батурин – гетьманська столиця», «Село Пустовітівка Сумської області – батьківщина останнього кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського», «Село Шаповалівка Сумської області – місце Конотопської битви».

«Попереду у команди області - ще багато конкурсів і змагань. Побажаємо нашим юнакам успіхів!», - додала заступник голови облдержадміністрації.

Гра закінчиться 24 серпня у м. Полтава.