Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На ремонт доріг у Краснокутському районі планується спрямувати понад 2 млн грн

На ремонт доріг у Краснокутському районі планується спрямувати понад 2 млн грн

Про те, які роботи з ремонту і реконструкції проводяться в районі в цьому році, розповів голова ХОДА Ігор Райнін.

14 серпня Ігор Райнін відвідав Краснокутський район, де взяв участь у зборах адміністративно-господарського активу району, а також відвідав Свято-Покровський храм у селі Пархомівка і Центральну районну лікарню.

В ході зборів активу району голова облдержадміністрації повідомив, що в цьому році з бюджету області району була виділена субвенція у розмірі 62 млн грн. Це в тому числі дало можливість у 2015 році направити на будівництво каналізаційних мереж в смт Краснокутськ понад 1 млн 300 тис. грн. Зараз проходять тендерні процедури. Роботи почнуться на початку вересня, і до кінця року їх планують завершити.

«Я як депутат обласної ради і голова ХОДА буду виносити на найближчу сесію обласної ради, яка відбудеться в кінці серпня, питання щодо додаткового фінансування району. Воно буде спрямовано на наступні об'єкти: на ремонт водопроводу в селі Водяне ми плануємо виділити 350 тис. грн, на ремонт доріг додатково буде виділено ще понад 2 млн грн», - повідомив керівник області.

Також планується виділити близько 600 тис. грн на ремонт Пархомівського Будинку культури, в якому і проходила зустріч з активом. Крім того, фінансування отримає Центр дитячої та юнацької творчості відділу освіти Краснокутської РДА. На його капітальний ремонт планують виділити 600 тис. грн. На капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення на території Колонтаївської і Рябоконівської селищних рад направлять 400 тис. грн. Також частину ремонтів і реконструкцій планується провести за рахунок співфінансування з обласного бюджету та коштів ВАТ «Укргазвидобування».

Довідка. За інформацією начальника Служби автомобільних доріг Харківської області Євгена Зражевця, в Краснокутському районі мають намір забезпечити безаварійний проїзд на наступних напрямках: Богодухів - Краснокутськ (роботи тут виконані на 80%), Старий Мерчик - Мурафа - Краснокутськ (виконано), Краснокутськ - Пархомівка (готовність - 70%), Краснокутськ - Дублянка (50%), Колонтаєв - Шелестово (20%), Мурафа - Сорокове (30%), під'їзди до сіл В'язова (80%) і Качалівка (10%). Евен Зражевець підкреслив: у даний момент мова йде про аварійний ямковий ремонт, який дозволяє забезпечити проїзд по дорогах. «Після того, як ми ліквідуємо ями, якими ви ледве проїжджали, ми почнемо працювати верхнім шаром», - запевнив жителів Краснокутського району начальник служби автомобільних доріг.

Більше фото