Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дітей учасників АТО відправили на відпочинок до Угорщини

Дітей учасників АТО відправили на відпочинок до Угорщини

Поїздку вдалося організувати завдяки спільним зусиллям ХОДА, волонтерів та міжнародних організацій.

14 авугста 10 школярів з Валківського, Дергачівського, Сахновщинського, Куп'янського та Харківського районів, а також міст Чугуїв та Куп'янськ вирушили до молодіжного табору імені Др. Спрингера Ференца в Угорщині. Усі вони - діти учасників та загиблих у АТО.

«Молодіжний табір знаходиться на березі озера Веленце. Діти будуть жити в дерев'яних будиночках, для наших школярів передбачено 4-разове харчування в готелі «Juventus», який знаходиться на території табору. Також для них організують різні програми, екскурсії, спортивні змагання й ігри», - повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«Моя донька Ксюша їде до Угорщини, - розповіла мама однієї зі школярок Валентина Стеценко. - Ми дуже раді! Спасибі губернатору, спонсорам. Хочеться, щоб вона відпочила, бо за тата дуже переживала, не дивилася телевізор, хвилювалася. Це буде компенсацією для її здоров'я. Мій чоловік служив у Нацгвардії, був в АТО в Луганській області 4 місяці. З серпня минулого року він удома. Лікувався в госпіталі, зараз у санаторії».

З Харкова до Угорщини школярів проводжав директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев.

«Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін намагається зробити максимум для соціальної підтримки сімей учасників АТО, у тому числі їх дітей. Ми вже відправили групу дітей на відпочинок до Румунії, тепер - до Угорщини. Це стало можливо завдяки спільним зусиллям обладміністрації, волонтерських організацій та наших партнерів в Угорщині, - підкреслив Анатолій Бабічев. - На жаль, багато батьків відмовилися відправляти дітей за кордон - побоялися, але можливість ще є, ми будемо далі працювати. Безумовно, з початком нового року ця програма тимчасово призупиниться, але під час осінніх канікул ми її продовжимо».