Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В дитячому таборі «Гвоздика» відбувся танцювальний марафон «Аква-денс»

В дитячому таборі «Гвоздика» відбувся танцювальний марафон «Аква-денс»

В смт Кирилівка, що на Запоріжжі, пройшло закриття табірної зміни для 300 дітей з Харківської області, які потребують соціальної підтримки.

На передодні від’їзду діти разом з вожатими та вихователями провели вечір у костра з піснями під гітару та печеною картоплею. Дітлахи обмінялися враженнями про проведений час у таборі і підказали дорослим, які б вони хотіли бачити зміни в таборі та в організації відпочинку.

А наступного дня під час купання відбувся масштабний марафон «Танці на воді» («Аква-денс»). Одночасно у воді танцювали 300 дітей різного віку разом з вожатими гопак, лізгінку, вальс, ломбаду. Глядачами були всі відпочиваючі навколо окремого дитячого пляжу.

Як повідомляють у Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА, за весь період літніх канікул в закладі «Гвоздика» відновлять своє здоров’я 500 дітей області соціально незахищених категорій. Всі путівки для цих дітей надані обласною державною адміністрацією безкоштовно. Для обласного бюджету кожна путівка коштувала 3570 грн. За 21 день перебування у закладі на узбережжі Азовського моря дитина кожен день отримуватиме оздоровчі послуги, збалансоване п’ятиразове харчування, проживання у корпусах з усіма зручностями, культмасові та спортивні розваги, екскурсії на теплоході і обов’язково двохразове купання у Азовському морі.

Довідка. Всього обласною державною адміністрацією за кошти обласного бюджету придбано 5645 путівок до дитячих оздоровчих закладів області та на узбережжях Чорного та Азовського морів, українських Карпат. На сьогодні вже 5465 дітей оздоровились по цих путівках.