Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янам презентують виставки до Дня незалежності України

Харків’янам презентують виставки до Дня незалежності України

З 18 серпня в Харківській обласній науковій бібліотеці (вул.Кооперативна, 13) буде представлена серія книжково-ілюстративних виставок.

Виставки «Україна – 24 роки незалежності», «Безсмертна душа України» діятимуть з 18 по 28 серпня. Вони презентують законодавчі документи, монографії та історичні нариси вітчизняних і зарубіжних авторів, збірники наукових праць, матеріали конференцій та хрестоматії, які висвітлюють цю доленосну подію в історії нашої держави й дають цілісне уявлення про основні віхи становлення її незалежності.

З 20 серпня до Дня Незалежності України буде представлена книжкова виставка-панорама  «Україна – єдина, велика, свята», яка познайомить читачів з історичним минулим та сьогоденням України, з чудовими краєвидами та з найважливішими історичними подіями держави, звичаями, традиціями, культурою  та побутом українців,  цікавими невідомими фактами про нашу державу. Також на виставці представлена література про видатних українців, які стали гордістю України.

Крім того, зараз працює виставка – вітання «Живи та квітни, Україно».

«Особливим оберегом в Україні завжди був і є вінок. До віночка вплітаються: мальва, калина, безсмертник, деревій, незабудка, чорнобривці, барвінок, любисток, волошка, ромашка, червоний мак. Ці квіти віддавна уособлюють красу України, духовну міць її народу, засвідчують любов до рідної землі», - зазначають організатори.

На виставці - вітанні широко представлена інформація про найрізноманітніші квіти світу, їх вирощування, новинки вітчизняної та зарубіжної селекції, фоторепортажі з виставок, конкурсів флористики.

Виставка діє до 27 серпня.

На всі виставкові заходи вхід – вільний.