Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У районах області триває робота з оновлення електромереж

У районах області триває робота з оновлення електромереж

Що вже зроблено і що планується здійснити до кінця 2015 року в Краснокутському районі, обговорили 14 серпня в ході зборів адміністративно-господарського активу за участю Ігоря Райніна.

«Знаю, що на електропостачання багато нарікань. Система стара, а ремонт, який у вас проводився, багато років носив аварійний характер, - зазначив голова Харківської облдержадміністрації, звертаючись до мешканців району. - Я вам повідомлю, що вже зроблено в цьому році і що планується. Виконано: заміна 6 опор ліній електропередачі: 2 - в Качалівці, 4 - в Костянтинівці. Від зелених насаджень розчищено близько 1 км ліній в селі Качалівка. Для проведення технічного переоснащення вже отримані 33 опори, вони знаходяться на базі РЕЗ та будуть встановлені. Тепер, що планується зробити. У поточному році - в смт Костянтинівка планується виконати заміну 20 опор, здійснити капітальний ремонт 3 трансформаторних підстанцій, розчистити 3 км ЛЕП, у селі Любівка заплановано встановити близько 10 нових опор, капітально відремонтувати 2 трансформаторні підстанції, розчистити 2 км ЛЕП, в селі Качалівка - установити 7 нових опор, 3 км розчистити, відремонтувати 2 підстанції».

В.о. голови правління АК «Харківобленерго» Володимир Яворський, який взяв участь у зборах активу, уточнив: у цілому в Краснокутському районі до кінця вересня планують розчистити 13 км ліній електропередачі, замінити 102 опори, замінити 13 км проводів і капітально відремонтувати 13 трансформаторних підстанцій.

«Усі ці роботи були заплановані за ініціативи голови Харківської облдержадміністрації. Це ми робимо додатково, спеціально за програмою ХОДА, яка стосується розвитку віддалених районів області, - підкреслив Володимир Яворський. - Я хотів би сказати, що три місяці працюю в Харківській області, до цього мені довелося попрацювати керівником обласних енергопостачальних компаній в Луганській, Запорізькій та Київській областях. І я вперше бачу з боку облдержадміністрації таку стурбованість енергетичною безпекою регіону».

Нагадаємо, в ході робочого візиту до Коломацького району Ігор Райнін повідомив, що якість постачання електрикою районів області буде покращено. Відповідні домовленості були досягнуті між керівництвом ХОДА та АК «Харківобленерго».

Фото зі зборів активу Краснокутського району