Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дошкільні підрозділи НВК для дітей з особливими потребами закривати не будуть. Ігор Райнін

Дошкільні підрозділи НВК для дітей з особливими потребами закривати не будуть. Ігор Райнін

Голова ХОДА ініціював винесення на найближчу сесію обласної ради питання про фінансування з бюджету області восьми підрозділів спеціальних та санаторних УВК.

«В нашій області працюють вісім дошкільних підрозділів спеціальних та санаторних навчально-виховних комплексів для дітей з проблемами зору, слуху, мови та хворих на цукровий діабет. Їх відвідують 294 дитини, які потребують особливої уваги, догляду та відношення. Відповідно до нових вимог Бюджетного кодексу України, за рахунок субвенцій з державного бюджету дошкільні підрозділи НВК фінансуватися не можуть. Це ставило під загрозу їх роботу в новому навчальному році. Тому ми прийняли рішення виділити фінансування для цих установ з бюджету області», - пояснив Ігор Райнін.

За попередніми підрахунками фахівців, з вересня по грудень на утримання восьми цих установ необхідно 4,9 млн грн.

Голова облдержадміністрації підкреслив: мережа унікальних підрозділів УВК, де навчаються діти з важкими захворюваннями, в області буде збережена.

Як пояснили в Департаменті науки і освіти ХОДА, у восьми НВК обласного підпорядкування поєднується спеціальне та корекційне навчання з психологічним і медичним супроводом. Також тут роблять все для ранньої адаптації та соціалізації дітей та забезпечення наступності між дошкільною та шкільною освітою.