Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область підготувала експозицію для участі в Національному Сорочинському ярмарку-2015

Харківська область підготувала експозицію для участі в Національному Сорочинському ярмарку-2015

У цьому році ярмарок традиційно пройде в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області з 18 по 23 серпня.

Як відзначила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, Харківська область стане єдиним регіоном країни, що представить на ярмарку спільну власну експозицію.

«У цьому році Харківська облдержадміністрація провела велику роботу з організації власної експозиції, яку представлять на Національному Сорочинському ярмарку. Всього у Сорочинцях свою продукцію презентують 30 підприємств та десяток районів області. Зауважу, що на ярмарок запрошені перші особи держави – Президент та Прем’єр-міністр України», - розповіла Юлія Світлична.

Серед виробників нашого регіону, що представлять свою продукцію на центральній алеї Сорочинського ярмарку, - Салтівський та Безлюдівськой м’ясокомбінати, Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва Національної академії аграрних наук та підприємства легкої й харчової промисловості. 

«Дуже приємно, що Харківщина не просто пропонує свою продукцію покупцеві, але заявляє себе як інтелектуальний та інноваційний центр. Це стосується і селекційного насіння, яке на ярмарку представить Інститут рослинництва, і цікавої серії делікатесних продуктів Безлюдівського м’ясокомбінату. Так, наприклад, буде представлено оригінальну лінійку напівфабрикатів, які можна довести до готовності, лише підігрівши у мікрохвильовій печі. Також «родзинкою» ярмарку стануть перші українські жуйки від Харківського підприємства «Інтеркосервпром», - розповіла заступник голови ХОДА.

Вона підкреслила, що участь підприємств Харківської області у Сорочинському ярмарку не тільки розширить ринки збуту для наших виробників, але й покаже українським та іноземним гостям справжній потенціал Харківщини.

Довідка. Національний Сорочинський ярмарок - це найбільший в Україні ярмарково-виставковий захід. Харківська область уже 14 років бере участь в «Сорочинцях». Унікальність ярмарку полягає в тому, що він зберігся з XVIII століття до наших днів. Проводиться традиційно один раз на рік в передостанній тиждень серпня, на ярмарковій площі в 16,2 га під відкритим небом в центрі села Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області. Щороку участь у ярмарку беруть більше тисячі підприємств, приватних підприємців, майстрів народних промислів, закладів громадського харчування, дитячих розваг тощо.